x

Stjärnor gaddar ihop sig och Morrissey swipar höger: Veckans nyheter i korthet

Stjärnor gaddar ihop sig och Morrissey swipar höger: Veckans nyheter i korthet

Ingen har väl någonsin kunnat tänka sig en bättre matchning än Way Out West + Morrissey? Indie-stämpeln, hipsterfaktorn, vegetarianismen. En festival som genom åren har visat sig vara hyfsat miljö- och strukturmedveten (till skillnad från vissa andra) värmer säkert en gammal brittisk vänsterpunkares slitna hjärta. Brangelina och Beckhams, ni kan lägga ner, Morrissey har swipat höger på Way Out West!

En annan lysande kombination är den som Little Jinder och Hurula stod för i veckan. Visserligen ingen musikalisk duett, men såväl en artistisk. Tänk dig Little Jinder med en Freddie Wadling- och Cortex-hyllning och Hurula som står och säger ”bzzz” i ett hörn så kommer du ganska nära sanningen. Nej, men en tatuering blev det, och nu väntar vi bara på att få höra Jinder och Hurula gadda ihop sig och tolka The Freaks också.

Och på tal om Little Jinder … Så Mycket Bättre-inspelningarna är igång och tillsammans med Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Jill Johnson, Magnus Carlson och Tommy Nilsson kommer hon förgylla vår höst och även ägna en hel dag åt att hylla den bortgångne Freddie Wadling. Men innan dess har vi en massa festivaler och sommarprat att se fram emot. Och så fotbolls-EM då … För den som är intresserad av fotboll. Och Zara Larsson.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA