x

Jonas Lundqvist: "Jag hoppas någon dag bli sådär vackert upplyft som hon blir där i sista dansen"

Jonas Lundqvist: "Jag hoppas någon dag bli sådär vackert upplyft som hon blir där i sista dansen"

Jonas Lundqvist har en förmåga att leverera live, men det kräver också sin ångest. Vi bad honom svara på några snabba innan kvällens Lisebergsspelning, detta fick vi tillbaka.

Hur skapar man en god konsertupplevelse och har du några särskilda tankar kring Lisebergs-gigget? 

– Jag mår bara dåligt innan, ångrar hela grejen och skapar konstig stämning. Sen känns allt frid och fröjd när jag går på scen. Men nä, jag har inget trick mer än att jag vill underhålla och ge folk en trevlig stund. på Liseberg konkurrerar jag ju ändå med klassiker som Flumeride och spunnet socker.

Hur förändras din musik när den framförs live?

– Det är olika. Ibland blir låtarna längre, ibland missar vi nåt och tar om det ... Jag är liksom lika noga som James Brown, med skillnaden att mitt band aldrig någonsin repar. Inbillar mig att folk är trötta på sönderrepeterade shower, men jag har haft fel förr.

Hur hade din scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

– Ett avsågat biltak i ett litet badrum i ett stort kontorslandskap ... det vill säga alla mina videor. Fast samtidigt, begränsningar är guld värt.

Vad har varit ditt största konsertögonblick som artist?

– Stora ögonblick hit och dit, är det allt man får med sig till pizzerian ... Ja kanske är det så, i så fall måste jag nog säga på golvet på Rönnels Antikvariat i Stockholm förra året. Jag kände mig tuff, vacker och på gång.

Och galnaste?

– Sist jag öppnade fönstret för att röka i logen på Pustervik och såg att det va kö runt hela huset ... Alltså, jag fattar hur ytligt det låter men shit va glad jag blev. Typ här-får-jag-ett-extra-liv-glad.

Vad är det märkligaste du har fått med dig hem från en turné?

– Ett svärd från nåt stadshotell i Norrland.

Om du skulle jämföra ett Jonas Lundqvist-gig med en film, vilken film blir det och varför?

– Herregud. Jag är fast i prettosvar men okej okej, hmm. Dirty Dancing. Jag hoppas någon dag bli sådär vackert upplyft som hon blir där i sista dansen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA