x

Här är juli månads bästa konserter

Här är juli månads bästa konserter

Juli månad är här på allvar! Festivaler tar vid efter varandra, men vi fokuserar här istället på månadens konserter. Från gigantiska R&B-stjärnor till indiefavoriter.

R&B-POPPENS DROTTNING

Beyoncé
Friends Arena, Stockholm, 26/7

Hon är en av världens i särklass största artister. Vad hon än tar sig för får det rubriker som ekar jordklotet över. Både vad gäller den egna personen och musiken. Tur då att hon är en minst sagt vettig individ som ofta tar strid för vad som är rätt. Och som, förstås, skämmer bort oss med musik av världsklass varje gång.

Nu senast damp Lemonade ner som en bomb, och folk kunde varken sluta diskutera texterna eller musiken. Och att hon kommer att slay hela Friends Arena, ja det råder det ingen tvekan om.

EN STJÄRNA UTÖVER DET VANLIGA

Rihanna
Tele2 Arena, Stockholm, 4/7
Malmö Arena, Malmö, 2/8

Vasa’?! Två mega-superstjärnor under samma månad, i Sverige? Stämmer. Det är bara att tacka och ta emot. Och hoppas att man har biljett. Eller får tag på en snarast. För det här blir förstås två shower utöver det vanliga. Det är trots allt en ikon med över 54 miljoner sålda album, 8 grammys och 13 USA-ettor vi talar om.

FOLKPOP-DARLINGS TILLBAKA

The Essex Green
Pustervik, Göteborg, 5/7
Majas vid Havet, Varberg, 6/7
Debaser, Stockholm, 8/7

Rykten gör gällande att det här folk-pop-bandet är på gång med första nya albumet på tio år! En lagom dvala. Det är förresten mer än rykten, för bandets frontkvinna Sasha Bell har bekräftat återkomsten. Och det kommer att bli ett kärt återseende, särskilt live där bandet glänser lite extra, med en hel arsenal av instrument, stämsång, körsång och skönsång.

VÄLBEKANT GIGANT

Lionel Richie
Gröna Lund, Stockholm, 27/7

Den här mannen behöver väl ingen närmare presentation egentligen. Han är en av musikvärldens giganter, och har så varit under många år. Hits som Hello, Say You Say Me och All Night Long har rullat på radiostationer i decennier, och kommer sannolikt att fortsätta göra det. Nu tar han med sig hela repertoaren och ställer sig på Gröna Lunds scen. Kommer bli mäktigt.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA