x

Här är våra bästa tips inför Europas största heavy metal-festival

Här är våra bästa tips inför Europas största heavy metal-festival

GAFFAs fotograf Josefin Larsson rapporterar från Wacken Open Air i år. Här levererar hon sina bästa festivaltips:
 
ONSDAG, 3 AUG
 
Compeed och gummistövlar
Onsdag, dagen 1 på listan, bered dina fötter med gummipjux och plåster! Första dagen är lugn på WOA, karaoke, Metal Battle, coverband och sådär lagom med röj, men låt dig inte luras, för då kommer du få ont! Plåster på.
 
Blaas Of Glory
Med glockenspiel, banjo och klarinett tar det akustiska metal marching-bandet dig tillbaka till rötterna av rock'n'roll, med humor och tuba blåser de livet tillbaka i den episka rocklåtstoppen med hits som The Final Countdown på flöjt och banjo eller varför inte lite Metallica på dragspel? Ett skönt sätt att starta WOA med lite humor i Beer Garden kl 13.00.
 
Barrels Of Whiskey med The O'Reillys And The Paddyhats
Irländsk folkpunk du och polarna garanterat inte kan stå still. 17.00 i Beer Garden. 
 
Hämatom
Insanity-personifierad demaskerade metalhjältar! Man förstår ju inte mycket av vad de sjunger men detta tyska metalband är förmodligen det grymmaste på onsdagsschemat. En smula optimism, reflektioner om vardagslivet och med en gnutta social kritik. Headbanger Stage 22.15.
 
TORSDAG, 4 AUG
 
Silvertejp
Som alla vet är det redan på torsdagen allting på campingen börjar falla i sönder!
Därför ska man alltid ha med sig räddaren i nöden, silvertejp!
 
Zombie-apokalyps från Kapstaden
Om du är redo för lite "deathmetal" 13.55 så kan man ju besöka Zombies Ate My Girlfriend's 20 minuter långa gig på WET stage! "If you're born to be hanged, you'll never drown" lite lyric från Dead Russian, kom i tid!
 
Whitesnake
19.45 på Black Stage. 1977 startade det. Tolv album och över 100 miljoner sålda album senare ska vi nu få se David Coverdale, förre Deep Purple-sångaren, stå på scen på Wacken! Kan det bli mer episkt och "back in the days"?  
 
Iron Maiden
Om du är som så många andra ska du infinna dig 21.30 vid True Metal Stage. Som enda akt på TM-Stage på torsdagen kan man inte förvänta sig annat än ett väl förberett spektakel att skriva hem till mamma om.
 
Men! Samtidigt på Headbanger Stage, 21.40 kommer The Black Dahlia Murder lira. Förbannat ...
Ett av de mest "samtida" deathmetal-banden, som nattmörkt ägnar sig åt brutal rytmisk misshandel. Svårt val. 
 
Blue Öyster Cult
Traditionell hårdrock med rötterna i New York. Hemlighetsfulla texter mixat med old school heavymetal, blues och jazz – Don't Fear The Reaper, en gammal klassiker man gärna inte missar! 00.10 WET Stage 
 
FREDAG, 5 AUG
 
Gosedjur 
Fredagen är här! Efter den här dagen kommer du börja längta hem, varför fyra dagar? Är det inte mer humant med tre? Treenighet och allt det där. Men för dig som inte har flick/pojkvännen eller en schysst Bro att kramas med, rekommenderar jag att du tar med dig en gosenalle eller dylikt att mysa med nattens sista timmar.   
 
Ektomorf
Med en mix av thrash och hardcoremetal är de ett av de mest framstående heavymetal-banden i Ungern. En spelning eller obeveklig manifestation, födda av ilska, hat och samhällskritik och med en touch av mänsklig själ kommer de leverera på Headbanger Stage 18.00. Ett band på "måste se-listan"!
 
Nu blir det problem!
Industriell, new wave heavymetal med Ministry på Black Stage 00.15 eller Michael Kiske från Helloween med Unisonic på Party Stage 00.15? Bra fråga! Men som tur är ligger dessa scener inte så långt ifrån varandra, så du hinner få lite av båda! 
 
Kampfar
På Headbanger Stage 02.20. För den mest dedikerade nattugglan kan lite norsk black metal rekommenderas! 
 
LÖRDAG, 6 AUG
 
Voltarengel/Alvedon
Efter en kort natts sömn och värkande nacke är det dags igen! The D-Day. Sista dagen rock'n'roll!
 
Year Of The Goat
Som Ghost- och Graveyard-fan kan man ju knappast missa detta hårdrocksband, väl placerat i Norrköping och med inslag av 60- och 70-talets mystiska anda, sinistra evangelier och tron på Lucifer. Det hela väcks till liv på WET Stage 14.35.
 
Steel Panther
Glamrockens parodimästare, komedi på scen när det är som bäst! 19.25 True Metal Stage.
 
Triptykon
20.55 Black Stage. Ett mer fascinerande black/heavymetal-band är svårt att ens föreställa sig. Pulveriserade magiska riff som försätter dig i ett euforisk state of mind! Metalpionjärer hela vägen fram.
 
Parkway Drive
Efter fyra dagar metal får man avslutningsvis inte missa dessa australiensare förgylla din själ med metalcore. Ett måste på Wacken! 00.40 Party Stage
 
Vi ses!
 
Wacken Open Air sker i Schleswig-Holstein, Tyskland, 3 - 6 aug.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA