x

Blank Space – punkgruppen med bara killar

Blank Space – punkgruppen med bara killar

Från Umeås alltid lika sprudlande musikscen kommer Blank Space. Den fyra medlemmar starka punkgruppen innehåller bara grabbar och det verkar vara en het nöt. Vår intervju är nämligen på väg att krascha när det förs på tal – om de ofta får frågor kring hur det är att vara en killpunkgrupp.

– Jisses! Ja det är ju din första fråga, så du ser ju … Nä men det händer väldigt ofta att vi får den frågan. Typ varje intervju vi har gjort hittills. Borde ju finnas annat att prata om, säger frontaren som går under artistnamnet Sid Precious.

Men just att det bara är killar i bandet, kommer det igen i musiken, tror du?

– Hur menar du nu?

Alltså, blir det att ni tar upp typiska grabb-grejer?

– Haha, är du allvarlig? Jodå, det blir en hel del punk om att meka med EPA-traktorn och att pissa stående. Att sexuellt ofreda kvinnor och så vidare. Sånt som vi killar gärna sysslar med.

Blank Space är en relativt nystartad grupp men har ändå testat på livebiten ett antal gånger. Sid Precious berättar om några tillfällen då de, som han tydligt visar med fingrarna, ”fått goda råd” efter spelningarna och då speciellt från kvinnor i publiken. Det kan handla om allt från sång till hur man rör sig på scen.

– Många tjejer har gått fram till oss efteråt och varit överraskade över hur duktiga vi faktiskt är. Sen kommer alltid råden. Jag försöker vifta bort det så gott det går, men det är klart, det fäster sig ju någonstans i hjärnan. Den här idén om att något som sker automatiskt för oss inte är ”rätt väg”. Lite störande.

Inspirationen hittar de i Madness och Buzzcocks och för att ta två färskare exempel: svenska MaidaVale och Dolores Haze.

– Ja men de är asgrymma, trots att de är tjejer.

Läs gärna mer om ”all girl”-punkgruppen Dolores Haze och MaidaVale som sysslar med tjejbluesrock:

Fotnot: Blank Space finns dessvärre inte, men om du som tjej är på jakt efter grabbpunk att mästra är det bara att gå utanför dörren.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA