x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

STEVE BUSCEMI'S DREAMY EYES, FUTILE, TWO YEAR VACATION, CHANCVN

Skivbolaget VÅRØ gästar Instant. Fyra akter kommer att inta scenen, och de har alla har släppt sina debutalbum under våren. Det utlovas synthar och magi.

Pustervik, Göteborg, fredag 16 september

LAAKSO

Krunegård & Co drar igång sin höstturné i Linköping. Så gå dit för att höra klassiker som Västerbron och Norrköping, samt nya hits från comebackalbumet Grateful Dead.

The Crypt, Linköping, fredag 16 september

BACKYARD BABIES 

Sleazerockarna från Nässjö är tillbaka efter den fem-åriga pausen. Deras comeback tog formen av albumet Four By Four som släpptes 2015, och sedan kallade turnélivet på Dregen & co. Turnén är ännu igång, och bandet når Stockholm idag.

Gröna Lund, Stockholm, fredag 16 september

ELLEN SUNDBERG

Hon fortsätter att fånga Sveriges uppmärksamhet med sin americana. Idag visar Ellen Sundberg huvudstaden var skåpet ska stå när hon uppträder med låtar från det nya, kritikerrosade albumet Cigarette Secrets.

Kulturhuset, Stockholm, fredag 16 september

VÅNNA INGET

Vånna Ingets höstturné är deras sista på en tid, bandet ska nämligen efter det börja skriva nytt material. Så missa inte smålänningarna nu.

Debaser Strand, Stockholm, fredag 16 september

TOMAS ANDERSSON WIJ & LARS WINNERBÄCK

Efter att första säsongen av Tomas Andersson Wij Spelar Med sändes på SVT så var det självklart att det skulle skapas en till. Denna kväll kommer han att gästas av Lars Winnerbäck, där de kommer att “spela våra egna och varandras låtar, kompa varann och prata mycket”. 

Vasateatern, Stockholm, lördag 17 september

ZARA LARSSON

Vad behöver man säga? Succéstoryn fortsätter. Efter att ha visat USA och England vem de har att göra med så återvänder Zara Larsson hem för att visa oss hur långt hon har tagit sig. 

Liseberg, Göteborg, lördag 17 september

AVANTGARDET

Om debuten sa vi “det här är musik som behövs”. Det här är även en spelning som behövs. Missa inte den kritikerrosade duon när de återigen tar indiepop-världen med storm. 

Pustervik, Göteborg, lördag 17 september

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA