x

COVER ME: Här är Hanna Järvers fem favoritomslag

COVER ME: Här är Hanna Järvers fem favoritomslag

Hanna Järver fortsätter ta sig framåt med sin synthiga pop som bygger bo i din hjärna och vägrar lämna den. Vi har pratat med den turnéaktuella artisten om fem albumomslag som betytt mycket för henne genom tiderna.

Musette - Drape Velvet Ground

– Älskar färgerna och det romantiska i den här bilden. Passar så himla bra till hur albumet låter också. Det är skitigt, romantiskt och så jävla musikaliskt. Brukar tända några ljus och lyssna på detta när jag äter middag, haha så klyschigt.

gallery_large

Björk - Medúlla 

– Det här omslaget har jag haft som affisch på mitt rum sedan jag var typ 14 och snodde den från min syrra som flyttade hemifrån. Har den fortfarande uppe fastän den är helt trasig. När jag ser den tänker jag på vilken stark förebild hon var för mig när jag började skriva musik, och hur viktigt det är att ha sådana förebilder. Älskar också att Björk är så mycket mer än sin musik, hon har skapat en hel värld kring sig själv.

gallery_large

Lissi Dancefloor Disaster - As Wi Plz EP

– Säger sig självt kanske varför jag gillar denna, hur gosigt! Tycker det är kul också att de hittat en helt okej kattmöbel, för de brukar vara så extremt fula. Tråkigt att de lade ner, tycker de gjorde många bra låtar. Dessutom klädde de väggarna i Stockholm med fina kattansikten.

gallery_large

Niki & The Dove - Instinct

– Ett så fruktansvärt bra album rakt igenom! Djungel-storstads-produktioner, mystik och hittigt som fan. Älskar färgerna på omslaget och att det glittrar så fint. Lyssnade jättemycket på denna när jag precis hade flyttat till Stockholm, för snart fyra år sen. Brukade sätta på det när jag gick till mitt tråkiga butiksjobb klockan fyra på mornarna, för att försöka hålla uppe nån slags pepp!

gallery_large

XXYYXX

– Knarkig och meditativ musik. Det här omslaget visade jag upp för tatueraren i Barcelona för att förklara hur ögat i min tatuering skulle se ut, så har ett snarlikt på armen. Gillar att det är så himla enkelt.

gallery_large

Här ser du Hanna Järver framöver:

30 sept Akvarellmuseet, Tjörn

14 okt Satin, Örebro

4 nov Debaser Medis, Stockholm (med Jonas Lundqvist

15 dec Munken, Norrköping

16 dec Pustervik, Göteborg (med Jonas Lundqvist)

17 dec Mejeriet, Lund (med Jonas Lundqvist)

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA