x

LISTA: Kents bästa låtar – plats 30 till 21

LISTA: Kents bästa låtar – plats 30 till 21

För att hedra Kent, som nu drar på avskedsturné, bad vi er förra veckan att rösta på vilka av bandets låtar ni tycker bäst om. Över 15 000 fans bidrog och nu kan vi börja publicera den definitiva Kent-listan! Gjord av er.

30. Beskyddaren

Vi börjar med en klassisk Kent-låt. Det är stort. Det är melankoliskt. Det är en önskan att den där speciella ska beskydda dig och göra vardagen till något lättare.

29. Förlåtelsen

En kombo av det Kent som litade på gitarrer och det Kent som begravde sig i datorns ljudprogram. Denna pärla från Då Som Nu För Alltid tacklar de teman som vi är vana vid, och Jocke Bergs egen tillbakablick lyder: “Jag har bara alla mina jävla ord, alla de där stora tomma orden”. De där tomma orden som betyder allting för oss.

28. Den Andra Sidan

Det här smått överraskande numret från Tigerdrottningen byggs upp med eltrummor och nostalgi-spöken. För att sedan nå ett klimax med hjälp av Sami Sirviös gitarrslingor som lyfter det hela till en ny nivå.

27. Romeo Återvänder Ensam

Det finns, minst sagt, en del låtar om “the one that got away”. Få har lyckats färga det så svart som när Romeo går in i ett förfallet hus och ångrar allting.

26. Vi Är Inte Längre Där 

Många band som lägger ner sig i sina likkistor gör det för att kreativiteten begravdes för länge sedan. Faktumet att Vi Är Inte Längre Där är med på den här listan visar att Kent är levande ända till slutet. 

25. Musik Non Stop 

Kents första disco-uppvisning. Här kläcks idén att en dag lägga ner gitarrerna och ta steget från rockband till artister.

24. Palace & Main 

Det är en konst att skriva ord som får folk att känna, men det är en helt annan att få lyssnaren att se hela låten framför sig som en scen. Den här låten är som en Christopher Nolan-film där Hans Zimmers orkester ersatts med gitarrekon från Eskilstuna. Ring Michael Caine, hans nya projekt är här och har väntat på honom sedan 2005.

23. Dom Som Försvann 

Ni vet den där känslan när allt faller ihop. När väggarna rämnat, när din käraste har tittat på dig en sista gång, när du bara vill bort. Inte? Lyssna på Dom Som Försvann.

22. Columbus 

Den första ordentliga synthlåten på listan. Den må handla om samma saker som vanligt och ha en bekant uppbyggnad, men när refrängen drar igång så är det också samma magi.

21. 999

Ingen visste riktigt hur uppföljaren till En Plats I Solen skulle låta. Skulle Kent någonsin plocka upp gitarrerna igen eller var det datorerna som var den enda möjliga framtiden? 999 var en klassisk back-to-the-roots låt. Det var inget banbrytande, men det kändes som om bandet hade hittat hem igen.

Plats 20 - 11 ser ni här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA