x

GUIDE: Veckans konsertmåsten

GUIDE: Veckans konsertmåsten

Nu har mörkret börjat komma tillbaka och även den svalare temperturen, som gör att man tvingas ta på sig den där jackan som vi bortskämt nog undsluppit enda fram till oktober. Men misströsta inte! Det är nu det blir mysigt att få gå på inomhuskonserter igen.

GOAT

Denna vecka kan man exempelvis ta sig till Babel i Malmö för att se Goat! Bandet som är bosatt i Göteborg spelar musik med influenser från psykedelisk afrorock, jazz och hårdrock. De släppte i våras sin sjunde singel I Sing In Silence/The Snake Of Addis Ababa. Psykedeliska hallucinationer och en gnutta voodoo-magi utlovas!

Babel, Malmö, fredag 7 oktober.

THE CURE

Befinner du dig i Stockholms trakter och vill höra de gamla hitsen Friday I’m In Love och Boys Don’t Cry live? Då är det till Globen du ska bege dig! Där gör nämligen The Cure sin första av två spelningar i Sverige i år.

Globen, Stockholm, söndag 9 oktober.

LONEY DEAR

Är pseudonymen som Emil Svanängen använder sig av. Han har turnerat tillsammans med flera av världens mest kända indiemusiker och har därmed fått sin egen musik erkänd, inte minst för sina fängslande konserter. Emils musik handlar om att ta den långa omvägen, och komma tillbaka till samma plats, ett steg framåt. Att gå på någon av hans spelningar känns som ett måste!

Södra Teatern, Stockholm, tisdag 4 oktober och Nefertiti, Göteborg, onsdag 5 oktober.

ÖVRIGA KONSERTMÅSTEN I VECKAN

Tisdag 4 oktober

Benjamin Francis Leftwich
Debaser Strand, Stockholm.

Lördag 8 oktober

Jävlaranamma
Sticky Fingers, Göteborg.

Spiders, Lava Bangs och Tengil
Klubb Undergrunden, Borås.

Dalaplan
Folk Å Rock, Malmö.

Söndag 9 oktober

Grant-Lee Phillips

Bryggarsalen, Stockholm.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA