x

INTERVJU: Marlene – "Jag behövde verkligen hitta tillbaka till en lugn zon"

INTERVJU: Marlene – "Jag behövde verkligen hitta tillbaka till en lugn zon"

Först uppståndelse, sedan tystnad. Och så två år senare är Marlene tillbaka med ny musik. Det är en snabb genomgång kring vad som hände efter släppet med omskrivna EP:n Indian Summer. Men tystnaden togs emot med öppna armar.

– Det var medvetet från min sida. Jag trodde inte att jag skulle känna mig så splittrad i huvudet, men jag behövde verkligen hitta tillbaka till en lugn zon efter allt. Jag är superglad för allt som hände då, men jag kände att jag behövde jobba igenom vad jag ville göra, hur jag ville låta och vad jag ville säga, att utforska mig själv ännu mer och hitta ett tydligare spår, förklarar Marlene över telefon.

Tar man sig igenom en hajp finns många erfarenheter att utnyttja i den fortsatta karriären. Så även för Marlene.

– Jag har kunnat navigera bättra i mig själv nu och jag vet vad jag vill. Men samtidigt sätts ju ribban högre inför släppet av EP:n.

Sedan förra EP-släppet har hon bland annat sjungit refräng på Silvana Imams För Evigt och haft med en låt på Giorgio Moroders Billboard-toppande platta. Men framför allt har hon skrivit och hittat producent-duon Humble & Blisse.

– Jag älskade deras ljudbild och deras tänk direkt. Jag orkar inte lägga tid på att prodda, men samtidigt har jag jättemycket visioner kring hur saker ska låta. Då kan man inte lämna över till vem som helst. Så jag är superglad som hittat dem, det låter väldigt mycket jag över deras sound.

Den nya EP:n släpps i oktober – och innehåller såklart sommarsingeln All I Want – men redan nu finns planer på ett debutalbum. Marlene kände dock att en EP var en bra uppvärmning.

– Jag ville få ut något nu, och då är EP-formatet så himla bra. Men sen tycker jag det är lite läskigt med album, så jag ville inte börja där när jag nu tagit lite tid på mig.

Varför läskigt?

– Men tycker inte du det? Tycker inte alla att album är det, att det är lite högtidligt? Egentligen vet jag inte varför jag känner så, men det är något med debutalbum som låter som att det ska vara ett livsverk. Jag vill mogna lite till i mitt sound innan jag släpper det.

VEM

Marlene Strand är 30 år gammal. Förutom Humble & Blisse arbetar hon nära Nisj och vännen Ji Nilsson. Varför? Hon trivs i grupp.

– Jag tycker inte det är kul att skriva själv, jag gör det om jag har feeling och då kan det gå jättesmidigt. Men gör det inte det är jag inte den som sitter och tragglar.

VAD

– Det är någon form av flörtig feelgood R&B med 90-talets UK-touch, haha. Det är ganska uplifting, det vill jag i alla fall att det ska vara.

VAR

Uppväxt i Jönköping hittar Marlene till musiken via ett piano hos mormor och morfar som sjuåring. Sen började tjatet på föräldrarna.

– Jag minns exakt var jag var någonstans när mamma berättade att jag skulle få ta pianolektioner, jag var helt i extas.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA