x

Smith & Thell Inspirerades av välkänd engelsk barnvisa – hör ny låt

Smith & Thell Inspirerades av välkänd engelsk barnvisa – hör ny låt

Smith & Thell är duon som består av Maria Jane Smith och Victor Thell och idag släpper de nya singeln Row. Deras förra singel Statue har gått varm på radiostationerna och vi har också kunnat se dem i sommar, både på festival och i TV-apparaten. I höst kommer de fortsätta att turnera i Europa och slutföra debutalbumet Soulprints som släpps i början av nästa år.

Parallellt med att Smith & Thells musik fortsätter hitta ny publik är de även några av landets mest eftertraktade och prisbelönta låtskrivare. Sedan deras debut har den svenska duon hyllats på utländska bloggar och fått flera stora utmärkelser, nu senast priset New Emerging International ArtistInternational Music Industry Awards i USA.

Den nya låten kom till efter Statue och följer lite samma känslomässiga tidslinje. 

– När Statue handlade om att tillåta sig själv att känna, så handlar Row om att deala med den ilska och sorg man känner. Våga se sina demoner rakt i ögonen och säga; jag ska ta mig till andra sidan oavsett vad. Om att bli övergiven när du behöver någon som mest och att inse att ingen kommer att ro dig i land förutom du själv.

De inpirerades lite av att leka med orden i den engelska barnvisan Row Your Boat, Gently Down The Stream men ville berätta att verkligheten kanske inte riktigt är precis som handlingen i visan.

– Vi har tagit oss friheten att skriva om och berätta sagan från ett annat håll, allt eftersom vi blir äldre inser vi att livet inte är så "merrily down the stream" som visan säger. Vi tycker att de vuxna ljuger lite för barnen och får dem att tro livet ska bli enkelt, när det snarare gäller att paddla som en tok för att inte drunkna på vägen. Det är en tröstande kampsång om att inte ge upp – hur svag man än kan känna sig.

Lyssna på den nya hitten här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA