x

Hör 6 grymma Bob Dylan-tolkningar på svenska

Hör 6 grymma Bob Dylan-tolkningar på svenska

Bob Dylan har tilldelats Nobelpriset i litteratur. Vi firar det hela med sex andra kopplingar till Sverige – alltså Bob Dylan-tolkningar på svenska.

Ballad Of Hollis Brown

Cornelis Vreeswijk gjorde en svensk version av den här låten under namnet Kalle Holm som han gav ut på plattan Getinghoung 1974.

It's All Over Now, Baby Blue

På skivan Sjömansvisor från 1978 har Mikael Wiehe tolkat den här Dylan-låten och översatt den till Sakta Lägger Båten Ut Från Land. Han gjorde även en duett av den svenska versionen av låten tillsammans med Ebba Forsberg på skivan Dylan På Svenska.

 

Knockin' On Heaven's Door

Kal P. Dal gjorde en svensk version på den här klassiska Bob Dylan-låten och kallade den för Knabbar På Himelens Dörr och gav ut den låten på plattan Gräd Ente Fassan! som kom ut 1978.

 

Lay Lady Lay

Made In Sweden bildades 1968 och bestod av Georg Wadenius, Bosse Häggström, Tommy Borgudd och Tommy Körberg. Den här covern ligger på plattan Snakes In A Hole.

Tomorrow Is A Long Time

Nationalteatern känslosamma tolkning av den här låten hamnade på skivan Barn Av Vår Tid från 1978 och heter Men Bara Om Min Älskade Väntar. Även Joakim Thåström gjorde en version av den, eller av Nationalteaterns svenska version som han gav ut på skivan Kärlek Är För Dom 2009.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA