x

LÅTPREMIÄR: Lights Out Crowd – She's A Classic

LÅTPREMIÄR: Lights Out Crowd – She's A Classic

Lights Out Crowd är ett poprockband från Stockholm. Gruppen består av Richard Cirulis, Henrik Svedestig, David ErlandssonMattias Perneby och Daniel Tufvander. Idag har de premiär på sin nya singel She's A Classic, här på GAFFA. 
 
Från början var det inte tal om att låten skulle bli en singel, det var först när de hade skrivit sticket som de kände att det här var rätt låt.
 
– Man blir glad från första stund av låten. Det är väldigt tydligt redan innan första versen att det kommer bli en energisk låt. När dynamiken går ner en aning och pyntas med en melankolisk text, i den annars berusat glada stämningen, kastas man nästan tillbaka till 2003 och Yellowcards Ocean Avenue, skriver de i ett mejl till GAFFA.
 
Den nya singeln är övergångslåten från den mer experimentella pop-punken bandet tidigare släppt, till det nya fräscha, mer polerade soundet de vill landa i och sångaren Richard Cirulis är särskilt nöjd med en viss passage.
 
– Sticket är några av mina favorit-textrader av alla jag någonsin skrivit; inte för att det har en fantastiskt djup mening utan bara för hur rimmen känns i munnen.
 
Texten grundar sig i en fest där Richard kärade ner sig i en tjej.
 
– Snarare än att tänka att hon var extremt sexig tyckte jag framför allt att hon var ofattbart cool. Hon tog verkligen allt fokus i rummet, bara genom att vara där. Nånstans i virrvarret tog hon min hand och drog mig därifrån. Det var aldrig nåt som resulterade i nånting förutom en klyschig hyllning i form av en pop-låt.
 
Lyssna på premiären här:
 
 
Text och musik: Richard Cirulis
Producent: Douglas Hammarstam
Mix: Dino Medanhodzic
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA