x

LÅTPREMIÄR: Christine Owman – Land Beyond Land

LÅTPREMIÄR: Christine Owman – Land Beyond Land

Som många av oss andra känner Christine Owman en ilska och frustration över att vi nu håller på att skriva ett väldigt inhumant och kallt kapitel i Europas historia. Alla dessa känslor har hon kanaliserat i låten Land Beyond Land.
 
– Vår generation tittar tillbaka på Andra Världskriget och tänker "hur kunde dom ..." och så är vi mitt uppe i en period som i retroperspektiv förhoppningsvis kommer att ifrågasättas och fördömas på liknande sätt. Det finns människor bakom den dödsstatistik vi ser. Det är inte bara siffror, varje siffra är ett liv. Och de liven stänger vi ute, säger Christine Owman till GAFFA som idag premiärspelar låten.
 
Hon berättar vidare om Land Beyond Land som på bästa sätt belyser vi-och-dom-tänket.
 
– Att "så länge det inte berör mig så behöver jag inte hjälpa, för då är det inte mitt problem". Eller "om det berör mig vill jag inte hjälpa för då går det ut över mig". Den handlar om att vara på flykt; rädslan, kampen och målmedvetenheten vi som människor har gemensamt när vi tvingas fly. 
 
PREMIÄR: Christine Owman - Land Beyond Land

Christine Owmans kommande album When On Fire släpps 11 november via eminenta Glitterhouse Records och sedan startar turnerandet.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA