x

INTERVJU: Selma & Gustaf – från brokig start till drömmar om Amerika

INTERVJU: Selma & Gustaf – från brokig start till drömmar om Amerika

Selma Edenståhls och Gustaf Johnssons möte började lite brokigt. Det första Gustaf sa till Selma på ensemblelektionen i gymnasiet var nämligen att hennes lite Miss Li-liknande röst var töntig. Men när han senare tillade att det var på ett bra sätt ville Selma gärna börja sjunga med honom.

Tre år har gått och duon har fortsatt spela tillsammans och till sin hjälp har de bandet som kallar sig The Unmarried Queen som består av Emil Thurell på trummor, Per Svedlund på piano, Viktor Ek på gitarr och Kalle Embretsén på bas. I fredags släppte de sin nya singel Highest Grace som för Selma handlar om att nå det ouppnåeliga och strunta i vad som känns rimligt att nå eller inte.

– Jag tror att man måste sluta se någonting som ouppnåeligt och försöka tänka bort det och bara köra på. Tänka bort de psykiska barriärerna som hindrar en från att följa sin dröm, säger hon.

GAFFA får tag i Selma under hennes lunchrast. För vid sidan av musiken pluggar hon också till civilingenjör i molekylär bioteknik.

– Ja, det låter kanske svårare än det är men jag har alltid varit intresserad av matte, kemi och fysik så jag gillar att kombinera det med musicerandet men hoppas såklart på att kunna leva på musiken!

I sommar har bandet spelat på flera olika festivaler som This Is Hultsfred, Peace & Love och även på Pop Out West på Oceanen under Way Out West.

– Det har varit skitkul! Vi vill ju gärna ut och spela och synas mer. Det var också jättebra med just festival eftersom att vi kunde se på andra akter och inspireras lite av hur de uppträdde på scen och sådär.

Bandet inspireras av artister som Joni Mitchell och Ryan Adams och en ännu större dröm om Nordamerika är inte långt bort.

– Vi pratar mycket om att vi gärna skulle vilja turnera i USA. Vi tror verkligen att vi skulle gå hem där just för att vi är ett americana-inspirerat band.

Ni får ta kontakt med First Aid Kit kanske …

– Ja, men precis. Vi skulle kanske kunna vara förband åt dem, hade ju varit jätteroligt!

Lyssna på färska Highest Grace:

 

Se en färsk livesession:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA