x

COVER ME: Alice B listar sina 5 favoritomslag och berättar om bilden till Så Unga

COVER ME: Alice B listar sina 5 favoritomslag och berättar om bilden till Så Unga

Alice B flyttade till från Onsala till Göteborg och blev kär i staden. Efter att ha fått högsta pris i GP osignat tog det inte lång tid innan vi fick ta del av hennes rena stämma.

GAFFA bad Alice lista sina fem favoritomslag och samtidigt berätta lite om hur omslaget till hennes nya album Så Unga kom till:

– Jag har sen ett år tillbaka ungefär tänkt ha bilden som det blev, den är tagen av min vän Claudia Kent som även har fått en låt på skivan. Det kändes viktigt att det just var hennes foto på framsidan eftersom hon var en så stor del av mitt liv när de flesta av låtarna skrevs 2014. 

Beträffande bildbehandling tog hon in en annan nära person.

– Omslaget fick jag hjälp med av min brorsa, jag kan ju inget om bildprogram och sånt. Vi är väldigt lika han och jag så han förstod precis hur jag ville ha det. Inspirationen till att ha fotot blått kommer från Joni Mitchells Blue.

Alice tycker att det är viktigt att omslagsbilden hänger ihop med hur musiken på skivan låter.

– Just i detta fall så tycker jag att man bara genom att se omslaget ungefär kan höra musiken också, eller jag hoppas det, det är ju upp till var och en men jag ville att omslaget skulle vara väldigt romantiskt på något sätt.

gallery_large

Här är Alice B:s fem favoritomslag som givetvis inleds med en stor inspirationskälla:

Joni Mitchell - Blue

– Väldigt vackert och tidlöst, jag älskar skivan och ska nog lyssna på den nu faktiskt.

gallery_large 

Wild Nothing - Gemini

– Ett favoritband, det är svårt att förklara varför jag gillar omslaget. Det är fint och jag förknippar bilden med våren 2011 när jag spelade in min första skiva.

gallery_large 

Silvana Imam - Naturkraft

– Snyggt, mäktigt, kraftfullt. Det är ju Silvana liksom.

gallery_large 

Kurt Vile - Childish Prodigy

– Detta är också en favorit just för färgerna. Detta är också en skiva som kom att betyda väldigt mycket för massa år sedan, framför allt med låten Blackberry Song.

 gallery_large

Makthaverskan

– Här vill jag inte bara välja ett, alla deras omslag är så jävla fina, Irma är helt grym! (vi har valt ut tre redaktionsfavoriter)

 gallery_large

gallery_large

gallery_large

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA