x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

En händelserik vecka går mot sitt slut. Känner du sug efter lite mänsklig värme i form av publikhav, efter den kyla många av oss känner efter presidentvalet? Kolla då in den här listan.

VIGILAND

Med låten Pong Dance har house-duon Claes Remmered Persson och Otto Pettersson gjort sig stora och hamnat högt på många listor i Sverige och även i Europa. På fredag lovas det röj, röj och åter röj!

Fredag - Silver Nightclub, Karlskrona 

KOLBACKEN + VINTERREVIR

Kolbacken, den felande länken mellan postpunk och indiepop. Bandet består av musiker från Sundsvall och Uppsala och efter debutalbumet 2012 är de åter aktuella med singelsläppet Spring, en hetsig postpunklåt om flykt undan vardagen. De får också besök av GAFFA-favoriten VinterRevir.

Lördag - Restaurang Landet, Stockholm

ELTON JOHN

Han har präglat en hel generation med sin filmmusik, han är en stor förebild inom gay-rörelsen och han har fått nykteristen Christer Lindarw att byta bort Coca-Colan mot champagne för en kväll. Nu kommer Elton John till Sverige. Se hans andra Sverigespelning för den här veckan.

Lördag - Saab Arena, Linköping 

 

AGENT SIDE GRINDER + WESTKUST

Ett av de mest respekterade synthbanden det här landet har spelar i Foajébaren på Stadsteatern nu på lördag. Agent Side Grinder kommer ursprungligen från Bromma i Stockholm och har spelat sedan 2005. De får dessutom sällskap av de göteborgska indierockarna i Westkust.

Lördag - Foajébaren, Göteborg

ANDRA MÅSTEN I HELGEN

Fredag

Blanck Mass
Fasching, Stockholm

Kent
Malmö Arena

Koloni-Festival
Inkonst, Malmö

Laleh
Hovet, Stockholm

Unge Ferrari
Debaser Strand, Stockholm

Albert af Ekenstam + Maybe Canada
Oceanen, Göteborg

Lördag

K-X-P + Zombie Zombie
Skjul fyra sex, Göteborg

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA