x

REPORTAGE: Bakom kulisserna med Blink-182

REPORTAGE: Bakom kulisserna med Blink-182

GAFFAs fotograf Emil Agrell hängde en hel dag med punkpopikonerna.
 
Jag begav mig till Stockholm en tidig fredagsmorgon för att möta upp med nostalgiska Blink-182. Vi träffas först på radiostationen Rockklassiker där bandet gör dagens första intervju. Under intervjun diskuteras det bland annat om hur just sifferkombinationen ’’182’’ blev till och frontmannen Mark Hoppus berättar att det var så mycket han vägde under sin tid på high school där han hade problem med just sin vikt. Intervjun var väldigt grundläggande och kort, men en del rykten om medlemmarna blev besvarade av bandet – till exempel att gitarristen Matt Skiba INTE är beroende av heroin och aldrig heller testat den drogen.
 
gallery_large
 
Efter Rockklassiker väntar två svarta minibussar med tonade rutor. Det är dessa som ska transportera oss under dagen, Uber eller Taxi Stockholm räcker alltså inte för rockstjänor. När jag sitter i bussen tillsammans med den inhyrda chauffören, Matt Skiba, Mark Hoppus och bandets tekniker/fotograf får jag min första inblick i hur bandet är privat. Snuskskämten är såpass normaliserade att ingen skrattar. Matt Skiba berättar även för Mark Hoppus om att han hade fått ett mejl av ett band som ville att han skulle vara med och sjunga på en låt. Skiba hade svarat med att han var alldeles för upptagen för att göra något sådant, men i själva verket tyckte han helt enkelt att låten var värdelös. Vi glider frekvent förbi 7-Eleven efter 7-Eleven och så fort Hoppus får syn på en sådan brister han ut i ett ’’Look guys, it’s another 7-Eleven’’. Konstigt nog är detta lika roligt varje gång. Vi passerar enligt min beräkning förbi 27 7-Eleven under dagen.
 
gallery_large
 
Efter dryga 20 minuter i taxin är vi framme vid nästa radiostation. Vi går in i SR:s byggnad ute vid Gärdet, möts av programmets tekniker som tar oss in i en trång studio på cirka 20 kvadratmeter. Hoppus är nu lite less över att hans internetkoppling på mobiltelefonen har lagt av och väl inne på P3 finns inte heller något Wifi. Intervjun är väldigt avslappnad och går helfint. Programledarna är väldigt noga med att påpeka gång på gång vilka stora fans de är av bandet och i många fall så nonchalerar artisten ’’fanet’’, men Blink-182 är mer än trevliga mot alla som påpekar att de gillar dem.
 
gallery_large
 
Efter P3 och några 7-Eleven senare så är vi framme vid Bryggarsalen, där bandet ska spela. Vi lastar in alla bandets instrument och sedan började deras crew rigga upp och påbörja soundcheck. Jag tar mig tid till att prata med Mark Hoppus medan jag redigerar bilder. Vi pratade bland annat om att de verkligen gillar Sverige och ser fram emot att spela på Gröna Lund i sommar. 
 
gallery_large 
Ungefär två timmar innan insläpp är kön lång utanför lokalen som tar in cirka 200 personer. Spelningen inleds med Family Reunion. När det väl bär av mot slutet så väljer fansen bort All The Small Things för att få höra två andra låtar. Något som förvånar bandet, men lyder med glädje publiken. Blink-182:s låtar fungerar snuskigt bra akustiskt och alla besökare får avnjuta låtarna på ett helt nytt sätt.
 
gallery_large
Efter spelningen stannar Hoppus kvar på scen i ungefär tio minuter för att prata med sina fans och efter det går han upp till logen för att förbereda sig inför en Meet & Great. När fansen släpps in till Meet & Greet står Matt och Mark och hälsar alla välkomna och tackar så hjärtligt för att de kom och kollade på den akustiska spelningen. När alla har satt sig så besvarar bandet på några ytterst få frågor innan skivbolag och bandets crew säger åt dem att det är dags för att ta fanbilder. Jag får nu precis reda på att det är jag som ska ta dessa och får snabbt göra mig i ordning. När allt är klart känns som att klockan är runt midnatt, men i själva verket är den endast 20.35.
 
gallery_large
 
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA