x

INTERVJU: Natali Felicia – "Jag har alltid varit en teaterapa"

INTERVJU: Natali Felicia – "Jag har alltid varit en teaterapa"

Natali Felicia laddade upp Used To Be på Soundcloud och blev snabbt namnet på allas läppar. När en stor blogg i England fick nys om låten sattes allt i rullning.
– Det var helt galet! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig det.

Det var först i början av 2015 som Natali bestämde sig för att det var dags att lägga ut någonting av det som hon och Andreas Grube jobbat med så länge. Året innan hade hon varit ute och rest i Australien, Nya Zeeland, Kanada och USA. Nu var det dags för Used To Be.

– Jag träffade Andreas första gången för sju år sedan ungefär och vi hade kontakt under min gymnasietid. Jag skickade texter som jag skrivit och han hjälpte mig och gav tips och sådär.

När hon laddade upp sin första låt ville hon inte använda sig av sitt vanliga för- och efternamn, Natalie Bergqvist.

– Det kändes så vanligt så istället la jag till mitt mellannamn, Felicia, och ändrade stavningen på mitt förnamn för att jag ville ha nåt mer spännande, men att det ändå skulle kännas som jag.

Natali började skriva musik i och med flytten till Stockholm för sex år sedan. Där gick hon på en estetisk skola med tillgång till skrivarstugor och körer med mera.

– Jag var den som tog med mig gitarren till skrivlektionerna och spelade upp det jag hade gjort. Sedan började jag också ta mig ut på så kallade ”Open mics” och gick även med i Tensta Gospel Choir. När jag sedan började få fin respons vågade jag spela upp min musik mer och mer och då började musiken ta en stor plats i mitt liv.

Det är hon själv som står för huvudrollen i sina musikvideor och hon bidrar också mycket i skapandet av dem. Med en pappa som är en av Sveriges största skådisar är det kanske inte så konstigt att det har blivit så.

– Jag har alltid varit en teaterapa. Det är nog därför jag är så intresserad av film och det har alltid varit filmmusik som lockar mest. Det filmiska är nyckelordet när jag gör låtar. Jag gillar att leka med det teatraliska och försöker med hjälp av videorna få fram svärtan i låten.

Vad handlar din nya singel War om?

– Den handlar om att känna sig instängd och tillfångatagen och om att man har träffat någon som gör att man känner att man tappat hela sin värdighet. Om hur man ska ta tillbaka den och få tillbaka sig själv igen. Det är en väldigt dramatisk reflektion av det senaste året men det har varit många ups and downs. Det är kanske lite klichéartat, men jag tror att många kan känna igen sig i det.

Vad gör du annars om dagarna?

– Jag skriver mycket och spenderar mycket tid i London eftersom att jag har mitt förlag där. Sen har jag ett litet vanligt extrajobb på ett fik här på hemmaplan också. Så jag är verkligen lite här och var och mina vardagar kan se väldigt olika ut!

Inom en snar framtid släpper Natali Felica en ny EP och fokus ligger så klart på att få komma ut och spela live mer.

– Sen drar jag iväg till London en sväng innan jul för att skriva filmmusik. Det har varit en dröm länge att få göra och det kan vara både kortfilm och långfilm. Det är väldigt kul att få ett tema att skriva till, det blir ett annat sätt att jobba på.

Har du fått något uppdrag?

– Ja, men det kan jag tyvärr inte prata så mycket om, säger hon med ett skratt.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA