x

VIDEOPREMIÄR: Gigi Hamilton - Stockholm

VIDEOPREMIÄR: Gigi Hamilton - Stockholm

Tidigare har vi sett Gigi Hamilton som sångerska i popgrupperna Freestyle och Style. Nu släpper hon sin andra singel Stockholm som är hämtad från hennes kommande album Colours Of Her Mind.

– Jag blir alltid varm om hjärtat när jag kommer till Stockholm och det är ofta jag längtar hem till Sverige, jag saknar familjen och alla mina kära vänner. Så Stockholm är en hyllning till den känslan, säger Gigi till GAFFA.

Det är många år sedan hon gav ut eget material och på detta album är det mycket hjärta och själ som har fått ta en stor plats. För tio år sedan började Gigi skriva låtar, då tillsammans med den klassiskt skolade gitarristen, Patrick Avery.

– Vi tyckte att det skulle bli intressant att se hur mötet mellan Patricks klassiska värld och min popvärld skulle mötas. När vi började blev vi väldigt förvånade, hur väl vi faktiskt kompletterade varandra musikaliskt.

De fortsatte att spela ihop men det började inte ta fart på allvar förrän Joe Rodwell kom in i projektet som producent, för två år sedan.

– Vi hade alltid i bakhuvudet att vi skulle spela in albumet med riktiga musiker istället för att programmera allt, men ville fortfarande ta del av all teknik som erbjuds nu i den musikaliska världen.

Se videopremiären:

 

Styling: Lena Petterson, Diana De Silva, Marie Rein
Kostym: Peter Englund
Videoproduktion: Grander Media AB & Premium Visuals

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA