x

LÅTPREMIÄR: Lovisa från Tiger Bell möter poppen med Hundmänniska

LÅTPREMIÄR: Lovisa från Tiger Bell möter poppen med Hundmänniska

Låtskrivaren, sångaren och gitarristen Lovisa Thurfjell från punkpop-bandet Tiger Bell har startat ett nytt musikprojekt där hon går under namnet Hundmänniska. Hon debuterade med singeln Res Dig Upp och idag premiärar vi hennes andra singel.

– Inte Längre var faktiskt den första låten jag skrev till det här nya musikprojektet. Jag visste det inte då, men det blev som något slags startskott. Jag kommer ihåg att jag flydde mitt studentkorridorsrum där de gjorde stambyte så det lät som de borrade rakt in i hjärnan och gick och satte mig på Gärdet-ängen, tog med mig gitarren och skrivblocket. På den vägen är det, säger Lovisa till GAFFA.

Hon beskriver själv musiken som poppig pop blandat med punkig rock med fokus på text och melodi, på svenska.

– Rocken finns fortfarande kvar som en röd tråd, det är därifrån jag kommer, men det här projektet är betydligt poppigare än tidigare band jag medverkat i, så som Tiger Bell och Rewind. Det poppiga i projektet visar sig extra mycket i just dagens låtpremiär.

Inte Längre är som en kärlekslåt med toner av vardagsrealism. Den dubbla känslan av melankoli och lättnad över att inte längre vara i en kärleksrelation. Att inte kunna vara tillsammans men sorgen över att inte få vara tillsammans. 

– Det var aldrig en utstuderad tanke att starta ett soloprojekt, jag började helt enkelt skriva poppigare låtar på svenska. När jag hade fyra-fem stycken tänkte jag att jag kanske borde göra någonting av detta.

Lyssna på låten:

I början på 2017 släpps Hundmänniskas första längre inspelning som blir antingen en EP eller ett album.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA