x

LÅTPREMIÄR: Peter Morén från Peter Bjorn And John släpper ny singel

LÅTPREMIÄR: Peter Morén från Peter Bjorn And John släpper ny singel

Det var när den tidigare medlemmen i Mando Diao, Mats Björke, skulle producera Thorsten Flincks skiva som han frågade Peter Morén om han hade några låtar att dela med sig av. 
 
– Thorsten gav mig en lång improviserad teaterföreställning om varför. Jag är fortfarande inte säker på exakt vad han menade men det var väldigt underhållande i vilket fall, säger Peter. 
 
En av låtarna som inte kom med på Flincks skiva var Pärleporten. Peter bestämde sig då för att spela in den själv och idag håller GAFFA i premiären! Han beskriver det som kittlande att använda ordet som en metafor för något annat än det rent sakrala. 
 
– Kanske särskilt som jag har en frikyrklig bakgrund som säkert präglat mig ganska starkt men få känner till. Den ursprungliga versionen var en låt i southern soul-tappning som jag tänkte skulle passa Thorsten. När jag skrev en ny poppigare melodi kände jag plötsligt att det här kanske jag skulle sjunga själv. Att allvaret och de stora orden trots allt var något jag kände och kunde bära upp. Texten har noll svart humor, ordlekar eller ironi, saker jag annars uppskattar. 
 
Lyssna på låten här:
 
 
Pärleporten är inspelad och medarrad/medproducerad i Studio Rymden av Daniel Bengtsson som också bidrar med housepiano, synthbas, Telecaster, Rhodes, körer och acke. Lars Skoglund spelar trummor och all möjlig percussion. Magnus Frykberg har med en trummaskin på ett hörn (som kommer vara väldigt mycket mer framträdande i kommande remix!).
Anna Dager spelar cello, Hanna Ekström violin och viola.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA