x

LUCKA 1: Algesten (Jakob från Isolation Years) delar ut klappen "Holding On"

LUCKA 1: Algesten (Jakob från Isolation Years) delar ut klappen "Holding On"

Hej och välkomna till GAFFAs julkalender! Här i lucka ett hittar vi ingen mindre än Jakob Nyström (Isolation Years, Two White Horses) och hans nya projekt Algesten. Klappen han delar med sig av går under titeln Holding On och är låt nummer två hämtad ur morgondagens självbetitlade albumrelease. Bekanta dig med spåret här samtidigt som du kan spisa vår korta intervju med Jakob om ny musik och kommande planer.

Hur kickade själva processen till Holding On igång? 
 
– Om jag minns rätt, skrev jag den i stugan när jag behövde lite material för en spelning på Gravmarksfestivalen. Sommarkväll med dimma och älvdans ner mot ån. Tror till och med jag rökte en cigarett, men det är preskriberat nu. Då var den en minut lång och var mer som en ögonblicksbild, sen byggde jag ut den. 
 
Nån särskild inspiration som var viktig för just den låten?
 
– Inte direkt, men kanske att versen i grunden är lite Kinks-ballad, även om slutresultatet är mer ohelig allians mellan Elton John, Neil Youngs harvest-era och Beach House. Tycker den är förvånansvärt melodiös och klassiskt "låtig" till och med för att vara mig, men den har också en drömsk kvalitet som jag är väldigt nöjd med. 
 
Vad handlar den om?
 
– En person blickar tillbaka, försöker förstå och blicka framåt. 
 
Hur ser dina framtida planer ut?
 
– Imorgon släpps Algesten och samma kväll spelar jag med band på Debaser Medborgarplatsen, Stockholm före Christian Kjellvander. Nångång under vårvintern kuskar jag runt på Sverigeturné och skivan släpps då också i Europa. 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA