x

COVER ME: Two Year Vacation ger 5 favoritomslag och tankarna bakom "Science Fiction"

COVER ME: Two Year Vacation ger 5 favoritomslag och tankarna bakom "Science Fiction"

Hyllade Two Year Vacation är näst ut i vår artikelserie COVER ME, där vi låter en artist eller ett band välja och vraka bland favoritomslag.
 
Men i vanlig ordning ska vi först fokusera på Two Year Vacations senaste omslag. Gruppen berättar om dess uppkomst:
 
– Vi bestämde oss tidigt för att använda oss av klippart för att fånga en eklektisk och aningen futuristisk stämning som skulle kunna passa ihop med låtarna på Science Fiction. Det skulle dock aldrig bli mörkt som så mycket i sci-fi-världen är, men en utopi av färg och form.
 
Bandet hittade till John Gilsenan och hans arbete med andra skivor. Hans verk fastnade.
 
– Vi skickade lite tankar och låtar till honom och kom överens om att "less is more" är inget passande i sammanhanget. Han gjorde omslaget och vi blev oerhört nöjda med hans tolkning av våra tankar.
 
gallery_large
 
Efter intensiva diskussioner i Basel, där gruppen var och spelade när de fick förfrågan om att vara med i COVER ME, kom de överens om att de inte var överens. Därför blir det helt enkelt fem individuella favoritomslag.
 
Johan Magnusson (gitarr) väljer: Rain Dogs - Tom Waits
 
– Jag gillar att något så simpelt kan uttrycka så många känslor. Bara genom att se på omslaget i tio sekunder, får jag så många tankar och historier som denna bild förmedlar.
 
gallery_large
 
Max Hessman (keyboard) väljer: Crisis? What Crisis? – Supertramp
 
– Detta omslag speglar hur jag ser på livet. Antingen kan du vara orolig för allt eller så väljer du att vara lycklig. Det är så mycket tragik och hemskheter som sker i vardagen, men samtidigt så många underbara ting som pågår i samma veva. Omslaget ger dig ett val.
 
gallery_large
 
Anton Tuvesson (sång) väljer: Surfing The Void – Klaxons
 
– Den här frågan var oerhört svårt. Men som en blixt från en klar blå himmel såg jag denna skiva spelas i Olten strax innan vi gick på scen. Jag tog en blick i DJ-båset och där snurrade den. Omslaget passade bra ihop med vårt science fiction-tema, så det blev enkelt att relatera till den. 
 
gallery_large
 
David Furbacken (trummor) väljer: Absolute Rock Classics 3
 
– Omslaget är bland de fulaste jag sett, men denna platta spelades varmt under min barndom och jag minns den pirriga glädje jag delade med Daniel när vi hittade ny musik som Sweets låt Action på en CD-spelare i Daniels pojkrum! De miljoner små repor som prydde CD-skivans baksida blev med tiden en del av låtarna. Pauser som idag saknas mig när skivan är borta och den streamade versionen är allt jag kan komma över. 
 
gallery_large
 
György Barocsai (bas) väljer: Communion – The Soundtrack Of Our Lives
 
– Tycker det är ett helt fantastiskt omslag som lyckas kommentera nutiden. Alla leenden på omslaget och i artworken blir läskiga och förvrängda i ens ögon. Som leenden i reklamfilmer som försöker få dig att konsumera. Att hjärntvätta dig, genom glädje och positiva uttryck. Ett dop i dagens samhälle.
 
gallery_large
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA