x

7 anledningar att lyssna på Michael Stipe Hemma Hos Strage

7 anledningar att lyssna på Michael Stipe Hemma Hos Strage

Fredrik Strage har precis gått och vunnit Svenska Podcastpriset, och det är inte så svårt att förstå varför om man är ett hängivet fan till podden. Här har han haft sjukt intressanta samtal med artister som Ken Ring, Elliphant, Lill-Babs och Sebastian Stakset. Exempelvis.

Och som grädde på julgröten serverade han för några dagar sedan ett strålande samtal med självaste Michael Stipe. Alltså R.E.M.-frontaren. Ni hör ju.

I ett försök att stillsamt be er insupa i alla fall det avsnittet de kommande helgerna skickar jag här ut sju små lockelser. Förhoppningsvis nappar ni på vägen.

Sju anledningar att lyssna på Michael Stipe Hemma Hos Strage:

1. Han pratar om den gången han försökte kyssa Morrissey, men fick nobben.

2. Hans reaktion på att Donald Trump har tagit över makten känns oerhört naturlig.

3. Han berättar att han inte har lyssnat på musik sedan 80-talet. Men det utvecklas så klart till en ganska så rimlig ursäkt, i alla fall för en musiker.

4. Han är djupt förälskad i rapparen Zebra Katz musik. Ett tecken på att han ändå hänger med, trots ovanstående punkt.

5. Fredrik Strage försöker berätta storheten med gothic rap och Micael Stipe svarar med ett: ”den där meningen kändes väldigt svensk”.

6. Historien om att Morrissey hellre äter upp sina egna testiklar än återupplivar The Smiths gör honom så äcklad att han inte ens kan svar på den följande frågan.

7. Det är förmodligen inte varje dag en superstjärna besöker Fredrik Strages hem och kommenterar hans inredning. Att denna superstjärna dessutom bjuder på sig lika mycket som han visar upp integritet är bara väldigt vackert.

LYSSNA PÅ AVSNITTET VIA ACAST

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA