x

Kitok: "Varför inte göra som Lil Wayne och ta med sig en hel skatepark på scenen?"

Kitok: "Varför inte göra som Lil Wayne och ta med sig en hel skatepark på scenen?"

Han har redan hunnit avverka Stockholm, Göteborg, Kiruna och en snabbvisit i Norge. Men än finns det många chanser kvar att uppleva Kitok, som inleder 2017 med att dra ut på turné, live. Vi har pratat med rapparen från Jokkmokk om vad som väntar under resterande spelningar – och om hans starkaste konsertminnen. 

Vad har varit dina spontana tankar inför turnén? Några särskilda planer och idéer som du fokuserade på?
 

– Alltså, jag ska bara försöka vara närvarande. Ta in allting och njuta. Det är så jävla roligt att åka runt mellan olika städer, spela och träffa folk. Ibland när man är mitt i det glömmer man hur fett det är. Då är det bra att nypa sig i armen lite.

Hur hade din scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

– Egentligen inget märkvärdigt. LED-skärmar och fler musiker. Bra ljud och ljus gör så mycket. Jag trivs som det är nu. Upp till en superstarnivå handlar det mesta om energi. Men visst, ska man låta tanken skena, så varför inte göra som Lil Wayne och ta med sig ett gäng skateboardåkare och typ en hel skatepark på scenen? Kanske göra som Michael Jackson och göra sin exit med jetpack? Ja, så får det nog bli.

Vilken är världens bästa liveakt just nu?

– Jag hoppas att Rae Sremmurd är bra. Jag ska se dem på Slakthuset om typ en vecka. Men bäst är förstås Eminem. Skärpan, fokuset, energin, allt. När han kom upp genom scengolvet på en brits, iförd tvångsväst, inför 80 000 pers i Los Angeles och började rappa No Love, då var det rysningar. Jag såg honom alltså på The Monster Tour som han gjorde med Rihanna för tre år sen ... Han spelar ju dessutom nästan aldrig live, vilket bara gör det bättre.

Vad har varit ditt största konsertögonblick?

– Kanske Lana Del Rey på Annexet 2014, precis efter att hon släppt Paradise Edition av sitt debutalbum Born To Die. Hon inledde med raderna "My pussy taste like pepsi cola" och sen gick hon direkt ner till publiken och kramades och tog i hand med fansen resten av låten. Hon sjöng knappt en rad till i hela första låten, men stämningen var helt elektrisk. Det var riktigt fett. Åtminstone topp tre.

Och galnaste?

– Jag vet inte riktigt, men visst var det ju lite galet när Miley Cyrus flög in på scenen på en varmkorv. Det kan man väl inte låtsas att man hade sett tidigare?

Om du skulle jämföra ett Kitok-gig med en film, vilken blir det och varför?

– Okej, då blir det någon slags blandning av högt och lågt ... Korsa Rocky, The Eternal Sunshine Of A Spotless Mind och någon av Marvel-filmerna, så har du Kitok live, haha.

Här ser du Kitok framöver:

03/02 Marknaden, Jokkmokk
04/02 Marknaden, Jokkmokk
10/02 Kulturens hus, Luleå
15/02 Obaren, Stockholm
18/02 The Crypt, Linköping
25/02 Arbis, Norrköping
04/03 Kalles Krog, Piteå
17/03 Pipeline, Sundsvall
01/04 Grand, Malmö
15/04 Lappkastet, Hemavan
06/05 Avslutningen, Kåbdalis
12/05 Katalin, Uppsala

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA