x

Här är februaris viktigaste konserter

Här är februaris viktigaste konserter

Vi har tuggat oss igenom vad februari har att erbjuda och kommit fram till följande givna tips:

José González – Kammarkonserter på modernt vis

Redan för sex år sedan var den hårfagre göteborgaren ute på vägarna med kammarorkestern The String Theory – och varför inte upprepa ett vinnande koncept? Precis! Mycket vatten har runnit under Josés broar sen 2011, bland annat har ju ett nytt soloalbum sett världens ljus, men allt tyder på att det här blir succé ännu än gång.

7 februari. Stockholm, Berwaldhallen.

8 februari. Linköping Konsert & Kongress. (OBS! I feb-numret står det Malmö Live, men det är alltså Linköping som gäller. Vi beklagar felet.)

Trentemøller – egensinnig dansk producentshow

Den danske producenten kommer äntligen tillbaka över sundet – och han gör det än en gång med fullt band! Det är ju i den lite okonventionella sättning som han kommer till sin rätt och det är på så vis han sticker ut i mängden. Vi förutsätter att det blir en hel del material från senaste plattan Fixion men hoppas på ett par gamla klassiker också.

28 februari. Göteborg, Pustervik.

2 mars. Stockholm, Debaser strand.

Amanda Bergman – Gagnefs sångfågel svävar över oss igen

En ny solo-EP slank ur Amason-Amanda i slutet på förra året och om vi ska vara ärliga, visst var det ett par steg bättre än lite halvlama albumet Docks? Oavsett, ny musik gör givetvis att vi vill få chansen att insupa den himmelska rösten live och som tur är börjar hon turnera friskt i slutet på februari och fortsätter en god bit in i mars.

20 februari. Göteborg, Konserthuset.

24 februari. Falun, Magasinet.

Iiris Viljanen – med österbottnisk rap i centrum

När hörde du en riktigt bra låt om PMS senast? Ja, antagligen tidigare idag. För alla lyssnar väl fortfarande på Iiris Viljanens Plötsligt Ful cirka en gång om dagen? Det gör i alla fall vi och efter att ha sett österbottniskan live i somras vill vi äntligen få oss en ny dos. Det blir allt till att översköljas av vemodsrap igen.

17 februari. Lund, Mejeriet.

18 februari. Stockholm, Kulturhuset.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA