VIDEOPREMIÄR: My Heart Is A Metronome - Tierp


Sedan starten 2010 har Uppsala-bandet My Heart Is A Metronome hunnit lira på både Where's The Music och i Musikhjälpens glasbur. Med låten The Whistler lyckades de dessutom avancera sig från P3 osignat till ordinarie spellista på kanalen. Nästa vecka släpps nya EPn Tierp – vars titelspårs video idag premiärvisas hos oss på GAFFA. 

– Musikvideon är inspelad inne i och utanför Mattis föräldrahem. Där han växt upp och föräldrarna fortfarande bor – i Tierp, såklart. Videon utgör en cykelfärd från ett gärde i snöstorm fram till huset och källarens alldeles egna bastu. För att avslutas med ett snöbad i vinterkylan. Hela videon är filmad i bara tre tagningar – och tre gånger verklig hastighet.

Bakom regin står Erik Lundkvist. Men själva bakgrundshistorien till videon härstammar från ett barndomsminne hos en av bandmedlemmarna. 
 
– När Gustaf var fyra år fick han sin första cykel och lärde sig cykla med stödhjul. Cykeln döpte han till Tierp. För han hade sett det på brunnslocken på gårdens cykelväg hemma i Gävle och tyckte det lät coolt. Där och då hade han ingen aning om vad det var, men det fick han reda på några år senare när familjen flyttade till lilla byn Sikhjälma i Tierps kommun. Nu drygt 25 år senare sluts cirkeln med en låt om byn – och en video på cykel!, säger bandet till GAFFA.
 
Premiären ser du här ovanför.
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA