x

Här är 8 dagsfärska album du bör lyssna på

Här är 8 dagsfärska album du bör lyssna på

Det är New Music Friday! Vi firar med några helt nya album.

Goldfrapp – Silver Eye

Den här brittiska duon släpper sitt första album på fyra år. Trots lite nya influenser, tar det oss tillbaka till vad Goldfrapp brukade göra förr. De har testat glamrock, synth och ambient och nu landat i Silver Eye.

Jamiroquai – Automaton

Efter sju år är de äntligen tillbaka! Lång tid har gått, men mycket är sig likt. Det är refrängdriven disco-funk för hela slanten.

Mastodon – Emperor Of Sand
 
Metalbandet från Atlanta släpper ett album med teman som bland annat död och överlevnad. Mycket av texterna baseras på erfarenheter som bandet haft när vänner och familj nyligen diagnostiserats med cancer. 

Good Harvest – In A Life And Place Like This
 
"Falunduon Hanna Enlöf och Ylva Erikssons första giv är knappast någon bomb. Det är en tweakning av ett slags Gillian Welch-sound. Utförd av två debutanter som låter som att de levt americana i årtionden." – Emil Viksell

Julia Holter – In The Same Room 
 
"På In The Same Room ger sig Julia Holter på elva av sina tidigare kompositioner, på nytt inspelade live i klassiska RAK Studios i London. I en sådan miljö blir Holters låtar av nödvändighet mer avskalade och fram träder en mer jazzig kompositör, en jazz som i låtarnas originalutförande mest har legat och slumrat." – Johannes Ådén Bygdell

Sophia Somajo – Freudian Slip

Den här gången är produktionen aningen större än tidigare och Somajo har jobbat med producenter som Patrik Berger, Per Eklund och Jocke Berg. Hon gör elektronisk pop, som i Sophias händer blir naket, ärligt och äkta.

Döden – Döden EP
Den här Malmö-killen, kallad Döden, skickar ut sin egenproducerade, elektroniska musik med EP:n med samma namn. Under 2016 bytte han psykeledisk indie (han är medlem i YAST) mot sitt nya sound – och bjöd på bejublade låtarna Iris och Vienen.

Sista Bossen - Titta Inte På Mig (När Jag Dansar)

"Sista Bossen är ett 'du kan aldrig ana vad som händer sen'-band. I en klickjagande samtid är titeln inom citationstecken illusorisk. Men det handlar inte om vässade tidningsrubriker som garanterar häpnadsväckande överraskningar, som oftast uteblir. De underfundiga skånska knastrockarna är oförutsägbara på riktigt." – Johan Erkki

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA