x

Bossfight – från glad chiptune till farligt mörker

Bossfight – från glad chiptune till farligt mörker

Han är medlem i chiptunes-gruppen Dunderpatrullen och kör solo under namnet Bossfight. Nu har Erik Sjöstrand släppt en ny EP med ett mörkare, farligare sound.

– Jag har alltid velat prova att göra argare musik och har bara släppt glad musik fram tills nu. Jag ville testa att göra något helt annat och prova att göra riktigt arga låtar helt enkelt, berättar han för GAFFA.

Tidigare har han sysslat med chipmusik eller bitpop, en genre som definieras av glad och dansvänlig musik med ljud som kommer från eller påminner om gamla dator- och TV-spel. Tyngre basmusik är något som han fastnade för helt för ett par år sedan. Av nyfikenhet och med inspiration från bland annat den holländska trion Noisia väcktes viljan om att själv skapa mörkare musik.

– Det har varit lite läskigt, eftersom jag har haft en fanbase ett tag som har varit väldigt inne på det jag släppt tidigare, så har jag varit nervös på hur de skulle bemöta det och vad de skulle tycka om det när det låter så annorlunda. Men de har tagit det jättebra, jag har fått sjukt bra stöd. Det är verkligen uppskattat. Så det är riktigt kul.

Bossfight har tidigare även bestått av Sebastian Persson och Robin Jensen, men nu jobbar Erik solo och konstaterar att det är skönt att kunna köra sitt eget race.

– Jag uppskattar verkligen att göra det själv, det är skönt. Jag känner mig mer fri, man behöver inte förhålla sig till andras åsikter utan man kan uttrycka sig själv direkt. Men samtidigt är det häftigt att jobba med andra och blanda sina influenser och idéer, men det får jag ju i Dunderpatrullen där vi är fyra personer som jobbar ihop. Det är kul att kunna ha båda delar.

Erik blev en del av Dunderpatrullen 2013, efter att han och Jim Lindgren pratat en del om att skapa något ihop. Den 14 april släpper gruppen en ny singel, som de gjort tillsammans med duon Coola Kids, som de även kommer att spela tillsammans med på Emmaboda senare i år.

– Vi ska satsa på att börja turnera ihop och köra gig där vi väver ihop varandras grejer. Det ska bli spännande, säger Erik.

Även som Bossfight kommer han att släppa nytt material och göra ett par spelningar i sommar. Han säger själv att framtiden ser väldigt lovande ut och klargör att han trots den mörkare EP:n inte lämnat den glada chipmusiken bakom sig.

– Jag kommer nog försöka göra lite båda delar faktiskt. Jag tycker att det känns tråkigt att utesluta det ena. Det kommer ändå vara det här klubbiga, alltså det gladare, men även mörkare grejer, berättar han.

Lyssna på EP:n Heks här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA