x

LÅTPREMIÄR: Frida Scar – Stör Mig

LÅTPREMIÄR: Frida Scar – Stör Mig

Grime på svenska är en ovanlighet men rapparen Frida Scar har en förkärlek för den engelska rapscenen. Den 26 april släpps hennes nya singel Stör Mig, men redan idag kan du smyglyssna via GAFFA som står för premiären!

Likt en ettrig terrier flowar hon stadigt över det beroendeframkallande grimebeatet på Stör Mig, vars text handlar om hur irriterande det kan det vara att inte bli tagen för den man är och istället dömas ut på förhand. En låt med ett tydligt fuck off-finger till alla som är ”så dryg att det dryper om det”.

Stör Mig släpps av Illegyal Records och just nu färdigställer Frida Scar sitt debutalbum med planerat släpp i höst. Tidigare har hon släppt EP:n Schhh och samarbetat med artister som Syster Sol och Rikard Skizz Bizzi. Frida driver även sin egen podcast Striden där hon intervjuar andra musiker, samt är aktiv inom projektet Systrarna tillsammans två andra. Systrarna driver utbildning för unga kvinnliga artister i ledet att skapa en jämställd musikscen i Gävleborg.

2016 tilldelades Frida STIMS:s årliga stipendium och hennes låt Vi prisades som Årets låt och Årets video 2015 på Arbetarbladets musikgala, en låt och video värd att spana in likväl som nya singeln nedan:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA