x

PREMIÄR: Stereo Explosion avdramatiserar "Sveriges farligaste plats"


Stereo Explosion består av Jens Anderson, Mikael Jepson, och Martin Axén. Alla tre var tidigare medlemmar i The Ark. Outta Here är gruppens tredje singel och under hösten kommer en EP att släppas och på det följer en turné.
 
Tanken med låten var att göra skitig, funky disco, uppblandad med de fulaste ljuden gruppen kunde hitta, enligt dem själva.
 
– Vi ville ha en kvinnlig röst som körde över oss i refrängen och då kändes Dolly Dolores klockren med sin starka och fantastiska röst. Det ska vara en känsla av att man är ute och glider med bilen, och så är låten så dansant att man måste stanna och hoppa av och börja dansa i solen, säger Mikael Jepson till GAFFA.
 
Dolly Dolores kommer från Malmö har tidigare släppt fyra singlar, bland annat På Måndag Börjar Jag Igen som spelats flitigt på radio. Hon har även uppträtt i Moraeus Med Mera på SVT.
 
Videon, som har premiär här på GAFFA idag, är till största delen inspelad i tunneln under Dalaplan i Malmö. Tunneln har under många år ansetts vara en av Sveriges farligaste platser.
 
– Vi passerar detta ställe varje dag eftersom det ligger nära vår studio och kände att vi ville avdramatisera platsens dåliga rykte. Vi tog med oss ett gäng fantastiska dansare i åldrarna 11-27 år och ett filmteam. Tillsammans spenderade vi en dag i tunneln dansades och filmandes videon till Outta Here. 
 
Det är b-boygruppen The Jokerz och Manisha som dansar i videon och det är dessutom de som har gjort koreografin. Videon är filmad och redigerad av Stefan Hellström.
 
 
 
 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA