x

PREMIÄR: Big Kizz (Graveyard, Spiders, Lady Banana) skickar ut sin debut

PREMIÄR: Big Kizz (Graveyard, Spiders, Lady Banana) skickar ut sin debut

För ett tag sedan rapporterade vi om rockkonstellationen Bigg Kizz med Axel Sjöberg (tidigare Graveyard-medlem) på trummor,  John Hoyles (Spiders) på bas och Pontus Westman från Lady Banana på sång och gitarr. I dag står vi med bandets la grande premiär! Vi passade även på att ställa några frågor kring det här ytterst intressanta projektet. Lyssna på tre färska spår och ta del av vår Q&A.

Finns det någon story bakom bandnamnet? Vad får ni för inre syn när ni tänker på det?

– Det var John som kom på det. Bandnamn är en av hans specialiteter – förutom att döda djur som är har fått livshotande skador, från höns till pungråttor. Vad gäller inre syner så känns nog som att jag ska få en lyxig kyss som kittlas lite när jag tänker på namnet och loggan.

Hur går tankarna kring estetiken: Logga, bildval, image och grafisk profil?

– Loggan har min genialiske och trogne vän Linus Jonsson Jansson gjort, efter en kackig skiss som jag skickade till honom. Den enda tanken bakom är väl egentligen att det inte är roligt att göra samma jämt. Då är det roligare att försöka vara tuff utan att vara tuff. En kan ju göra precis vafan en vill, så nu gjorde vi så här, nästa gång blir det kanske på något annat sätt?

Hur kickade själva processen till singeln Baby Boy igång?

– Det är Pontus som är huvudhjärna där. Han hade en idé och så hakade jag och John på medan vi låtsades att vi var med i The Shangri-Las, The Ronettes och Beach Boys på samma gång. Jag gillar att sångdubben inte är helt synkad så att det ibland blir en lite schizoid trip-effekt på rösten.

Vad handlar den om?

– Kärlek. Allt i livet handlar om kärlek. Eller fest. Just i det här fallet om när Pontus var någons baby boy.

Var hittade ni inspiration till just det här spåret?

– Innan så refererade jag till ett par band och de gäller väl även här. I övrigt så kan jag tänka mig att Pontus hittade inspiration i en bar i Fredrikshamn. För min del hittar jag alltid inspiration hos John & Niels som vi spelar in hos i Studio Lyckholmia. De har en balkong. Niels löder, bakar bröd och körar. John säger till när vi är för dåliga. Det är perfekt.

hur ser era framtida planer ut?

– Det är ju frestande att säga världsherravälde. Men. John och de andra i Spiders har precis blivit klara med sin nya skiva, och deras turnécykel lär ju dra igång så fort den kommer ut. Så vi kommer göra sjuuuukt exklusiva gig när Johnny Fastfinger kan komma loss. Det blir som små konstinstallationer som brakar lös ibland. Man kan nästan säga att Pontus är konst. En gång genomförde han och en kompis en installation som gick ut på att de gömde sig för polisen under en gran i fem timmar, fast de inte hade gjort något fel. Men det visste inte polisen, så de lurpassade på Pontus och hans vän i fem timmar. Sen fick alla åka hem.

– Närmsta gig som är öppna för allmänheten blir i slutet på augusti på Geronimo's i Stockholm och två till samma helg. Förmodligen hemma i Götet och nån medelstor svensk stad.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA