x

"En lång rad människor kom gåendes över fälten"


– Hittade några ackord och tänkte på slåttern i juli hemma hos mormor, jag var liten och fick vara med ute på åkrarna, solen brände svetten rann, doften av hö som vi slängde upp på hässjorna, sen saft och kaffe i skuggan där vi pustade ut. Jag fick köra morfars traktor, en röd liten Volvo BM utan hytt. Det finns ett kort på det. Vi höll på till sena kvällen när myggen kom, då åkte morfar och jag och badade. 

Ulf Stureson tänker tillbaka på hur låten Gräs Och Syra kom till. Reflektioner som leder till ljuv nostalgi som även den nya videon vidareförmedlar.

– En lång rad människor kom gåendes över fälten, svarta byxor vita skjortor, hattar och hucklen, med liar i händerna genom århundradena. Hörde spelmansstämmor och Bellmans fjäril vingad, i varje kärr och syra och gräs och hur allt kött blir hö. Jag fick traktorn sen men vad skulle jag med den till?

Videon som vi premiärar här ovanför är gjord av Jacob Frössén, som bland annat ligger bakom En Film Om Olle Ljungström och Henric de la Cour samt är medlem i bandet Skriet.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA