x

"Det är som att ha en egen festival!"

"Det är som att ha en egen festival!"

Ikväll gör Movits ett inhopp och serverar glädje via Gröna Lunds scen. Vi ställde några konsertrelaterade frågor till frontaren Johan Rensfeldt och fick svar på tal.
 
Hur lyder dina spontana tankar inför Grönan-spelningen?
 
– Jag är jävligt peppad, det är som att ha chansen att ha egen festival! Vi ska försöka göra det mest maximerade gig vi hittills gjort, om det sen gäller gäster eller dansande djur vill jag inte avslöja i nuläget.
 
Hur hade er scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?
 

– Elefanter och tigrar, danstränade. Under vatten. Nämen givetvis hade man kunna göra allt fetare, mer och fetare ljus, scendekor, större LED-skärmar. Kollar man exempelvis ett Beyoncé-gig kan man ju konstatera att man hade velat ha en sån rigg att leka med. Sen finns det mycket man kan göra också utan att det behöver kosta miljarder, idén är ju ofta det viktigaste i slutändan.

Vilken är världens bästa liveakt just nu?

– Hmm, svårt men det får kanske bli Hives ändå, de är jävligt chef asså, det går inte att komma ifrån. Prince verkade ju sjukt fet också, har dock aldrig sett honom live. Sen måste jag även bigga upp Sammy & Johnny Bennett och Lash, jävligt bra energi.

Vad har varit ert största konsertögonblick?

– Sjukt svårt att välja ut något egentligen, både stora festivaler och små klubbspelningar är mäktiga på olika sätt, men visst, första gigget i New York var jävligt speciellt. Efterfesta på Chelsea Hotel. Eller vårt första stora festivalgig på Peace & Love. Som publik tyckte jag Kanye West & Jay-Z var sjukt fett och antagligen den fetaste rap-show ja nånsin sett.

Och galnaste?

– Som publik var det jävligt spännande att se Damien Rice duka upp ett bord på scen, bjuda upp en tjej och sjunga en ballad för henne för att sen svepa var sin vinare i två klunkar på Colors of Ostrava i Tjeckien. That came out of left field. Som band kanske det var på samma festival då vi blev uppgraderade till stora scen och hade kanske 30 000 i publiken första gången i Tjeckien, mot den förväntade klubbscenen och kanske 500.

Om du skulle jämföra ett Movits-gig med en film, vilken blir det och varför?

Mad Max Fury Road. The show must go on!
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA