x

PREMIÄR: Placerar Blade Runner i Karlstad


I Sparzanzas nya musikvideo tar bandet Hollywood till hemstaden Karlstad i en hyllning av den kommande hollywoodfilmen Blade Runner 2049. I huvudrollen ser vi Karlstads svar på Ryan Gosling, Johan Östling. GAFFA står med premiären.

När Sparzanza skulle göra musikvideon till titelspåret på deras kommande album Announcing The End ville de göra en video som var mer intressant än fem grabbar som står och mimspelar på sina instrument i ett tufft rum. Både regissören, Mattias Larsson, och bandet är fans av Blade Runner-filmen från 80-talet och ville göra en hyllning till den nya filmen Blade Runner 2049 som har premiär på bio den 6 oktober. Det blev ett intressant projekt på flera plan, speciellt eftersom ingen hade sett hela filmen utan endast kunde utgå från filmens trailers. En version av en trailer på en film som ingen har sett var både en kul idé och en utmaning.
 
LÄS OCKSÅ: GUIDE: Här är oktobers viktigaste konserter

I valet av skådespelare var kriteriet att de skulle komma från trakterna kring Karlstad och Värmland.
 
– Att ta in Johan Östling som Karlstads version av Ryan Gosling var ett självklart val, skrivs det i ett pressmeddelande.
 
Johan är känd från Ulf Malmros filmer Smala Sussie, Bröllopsfotografen och Mammas Pojkar. I år vann han även Hela Kändis-Sverige Bakar och är aktuell med en ny säsong av Ack Värmland i höst. Johan är en gammal musikerkollega i Karlstad och tvekade inte att ställa upp i videon trots att han fortfarande inte har lämnat tillbaka nycklarna till replokalen efter 15 år.

Anders Louthander, Karlstads svar på Harrison Ford är även han aktuell för en mindre roll i Ack Värmland i höst. Anders är stor och stark som ett hus, men bandets gitarrist Magnus Eronen lyckades ändå få till ett blåmärke på honom efter en av videons stage fights.
 
LÄS OCKSÅ: Så bra är Thåströms nya album

Sparzanza var måna om att inspelningen skulle äga rum på olika platser i Karlstad och det blev en hel del research och letande för att för att få tag på rätt miljöer.
 
– Flera av miljöerna är även intressanta ur ett Sparzanza-perspektiv. I grustaget vid Karlstad Airport som förekommer i videon tog bandet omslagsbilder och bandbilder till första skivan Angels Of Vengeance år 2001. De första scenerna är inspelade på den gamla Wermlandsbanken som numera går under namnet Banque och är en bar, restaurang och klädbutik. Det är samma plats som Sparzanza tog bandbilderna och omslagsbilden till förra plattan Circle, skrivs det i samma pressmeddelande. 
 
De har även fått med miljöer som Karlstads Universitet och Stadshotellet, utanför vilket ett av Karlstads mest kända landmärken, Sola I Karlsta-statyn står placerad.
 
Premiären ser du här ovanför.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA