x

“Steve McQueen är en bad man och jag är en bad girl”

“Steve McQueen är en bad man och jag är en bad girl”

Missa inte Iris Gold med flera på Discover What's Brewing – A Night Of Pop, Debaser Strand, 9 november. Helt gratis. Till eventet.

Hon föddes i Storbritannien, men livet tog henne vidare mot Köpenhamn där hon blev nära vän med Folkteatret och Christiania. Oftast som enda barnet blev hon en del av fristadens fritänkare och nudister och utvecklade genom det nån form av spiritualitet.

Nu är det dags för Sverige att få ta del av den här artisten som må ha någon form av grund i 60- och 70-talets psykedeliska rock, men som trycker ut alla känslor i samtida R&B och hiphop. Och när GAFFA frågar Iris Gold vad vi kan se fram emot på Debaser Strand, 9 november, är svaret direkt.

– En hel del “rassle dazzle” och hög energi, så ha på dig kläder du känner dig bekväm i att skaka dina lurviga i! Jag har även med mig min fantastiska DJ, DJ Chris P Cuts, från London. Han är grym på turntables och har jobbat med namn som Roots Manuva och Gorillaz för att nämna några. Ska bli grymt att visa upp sig i Stockholm för första gången!

Iris Gold pratar vidare om den ultimata konsertupplevelsen som – i en värld där alla resurser hade funnits – skulle kunna komma ur henne och hennes crew.

– Jag skulle vilja ha båda mina trummisar och min DJ på scenen samtidigt. Att ha en fem man stark blåssektion vore en dröm. Kanske ett gäng dansare för att hajpa upp det, typ Scoob And Scrap, Big Daddy Kane-dansarna och Bootsy Collins på bas.

Vad har varit ditt största konsertögonblick som artist?

– Den största upplevelsen för mig var när jag supportade Robbie Williams i Abu Dhabi framför 25 000 människor!

Om du skulle jämföra ett Iris Gold-gig med en film, vilken blir det och varför?

Bullitt från 1968. Steve McQueen är en “bad man” och jag är en “bad girl”, så så är det med det.

Iris Gold släpper den nya singeln All I Really Know 10 november.

Till Facebook-eventet

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA