Oktobers bästa och sämsta händelser

Oktobers bästa och sämsta händelser

Låt oss sammanfatta oktober månad med några korta men kärnfulla kommentarer.

TUMMEN UPP

Fever Rays totala överraskning
Efter några märkliga hintar med telefonnummer till dejtingsajter och små korta mystiska klipp så uppenbarade sig en hel fullängdare rakt framför våra ögon och öron. Tack för det!

Lady Gaga återupptar turnén
Det var tråkigt att höra att Lady Gaga inte mådde bra och tvingades att ställa in höstens Europaturné. Därför är det fint att hon nu gett tummen upp till att återuppta turnerandet i vår igen.

Eminems Trump-diss
Den där pellejönsen till ledare i väst får sig ju med jämna rum ett par rejäla slevar hån från diverse kändisar. Men frågan är om inte Eminems Trump-rap var den tydligaste dissen av dem alla.

Medborgarband med stjärnglans
Nina Persson, Moto Boy, Bob Hund-Thomas och Kristin Amparo. Vilken uppställning som medborgarbandet i Malmö dragit ihop och fler stjärnor ska det bli. Allt för att få oss att prata om demokrati. Fint!

TUMMEN NER

Nellys vidriga beteende
Först blev han våldtäktsanklagad, men släpptes utan borgen. Sen dök en video upp som visar hur han smeker ett väldigt ungt fan över håret under en spelning. Alltså …

Vila i frid Tom Petty
Det var dags att sluta turnera, dags att få njuta lite extra av tillvaron. Då tog allting slut. 66 år gammal. På tok för tidigt. Vila i frid.

Politiker som inte frågar om lov
Vi har hört det förut, artister som inte uppskattar att deras musik används i politisk syfte. Nu senast var det Calvin Harris och Florence Welch som surnade till på den brittiska premiärministern Theresa May. Varför frågar man inte först?

Män!
Även Matt Mondanile, Alex Calder och William Bensussen har alla anklagats för olika typer av bedrägligt beteende mot kvinnor senaste månaden … och så har män mage att klaga på Statement Festival?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA