x

PREMIÄR: "Vi vill bjuda in dig till den här freakshowen"

PREMIÄR: "Vi vill bjuda in dig till den här freakshowen"

Det råder inga tvivel om att vi på GAFFA är lite extra glada i Felin och när akten nu skickar ut en ny video står vi gladeligen med premiären.
 
– Vi ville fånga dragkampen mellan allt det dåliga som händer i världen just nu samtidigt som det finns så mycket fantastiskt att njuta av, säger Elin Blom till GAFFA.
 
Det handlar om stöket, festen som aldrig tar slut, men också mörkret som kommer efter det.
 
– Så vi lät videon utspela sig på en stökig fest men där det finns en underliggande känsla av att nåt är fel. Är jag ensam på festen eller vem är personen bakom masken? Är det djävulen på min axel? Är det mitt alter-ego eller rösten i mitt huvud?
 
Maskerna symboliserar den självupptagna och distanserade värld vi lever i idag. Vi bli ensammare och ensammare, mår sämre och sämre, samtidigt som vi visar upp det ”perfekta livet” online. Vi gömmer oss bakom olika masker varje dag. Vet vi längre vad som är vårt riktiga jag?
 
– Jag ville att 21st Century skulle bli ett wake up call. ”All my friends and me we’re the future of the 21st Century”. Oberoende vilken väg vi väljer att gå, om vi gör något åt situationen i världen eller inte, så är det vi som är framtiden. Kommer vi skapa en framtid vi vill uppleva, frågar sig Elin Blom.
 
Fredrik Etoall, som är det här projektets "creative director", berättar om hur han omformade sina tankar till konkreta klipp.
 
– Det är mycket som händer i mitt huvud, och jag fattar inte ens hälften. Det är som en freakshow ibland. Vi vill bjuda in dig till den här freakshowen. Ett alternativt tvistat universum där inget är som det verkar. Är allt bara en dröm? Repeterar vi bara samma saker om och om igen i en förutbestämd loop? Eller om vi har möjlighet att välja vem vi vill vara idag, lyssnar vi på djävulen på vår axel eller ängeln?
 
KOLLA IN PREMIÄREN HÄR:
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA