x

PREMIÄR: En av Sveriges mest underskattade artister är tillbaka

PREMIÄR: En av Sveriges mest underskattade artister är tillbaka

"Vill bjuda in till min bubbla av borstat stål

min foliefilt till en sorgedränkt värld

vill ge lugnande ord till barnen

drömmar till levande döda"

Imorgon fredag släpper en av Sveriges mest underskattade artister, Felix Wickman, nytt! EP:n Dreaming In The End Times följer upp den fantastiska fullängdaren I Recommend Swimming från 2014.

Det nya verket är ett resultat av diverse inspelningsdygn i studion i Solna tillsammans med Johan Wahlgren, Lina Fridblom, Ante Booster och Fredrik Swahn under 2017. Sistnämnde har mixat och producerat. Sista touchen la Alf Håkan Åkesson med mastering.

– Hela processen startade långt innan med mängder av slingor skickade till mig av Wahlgren. Alltifrån långa Sigur Ros-aktiga pianofigurer till glada akustiska popmelodier. Hans förmåga att slänga ur sig dessa och fylla min mejl med nya idéer har varit enormt viktig, säger Felix Wickman till GAFFA och fortsätter:

– Sedan har hela bandet samlats och testat oss fram i omgångar. Nån gång ibörjan av 2017 kände jag att jag kunde börja skriva texter igen och blev sugen på att spela in det vi hade. Resultatet blev en kärleksförklaring till de drömmar som kommer forma vår nästa värld när denna nu tar slut. 

Vi på GAFFA har fått äran att sprida ut musiken redan här och nu. Ett släpp som vår skribent Magnus Sjöberg hyllar med motiveringen: "obändiga melodier som blir allt mer intressanta för varje lyssning"

PREMIÄR:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA