Redo för ett större sound

Redo för ett större sound

– Efter EPII spelade jag väldigt mycket, men sedan dess … jag vet inte, tiden har bara gått så väldigt fort.

Alice Boman har blivit ombedd att göra en snabb resumé över de senaste åren men skrattar åt att det låter lite futtigt när hon försöker. Sen fortsätter hon berätta.

– Jag har tagit mig tid till att skriva och jag har inte känt någon stress under tiden. Sen har vi faktiskt jobbat på skivan, först med demos och sedan i studion, i nästan två år.

LÄS OCKSÅ: Arctic Monkeys till Sverige

Efter att singeln Waiting från debut-EP:n Skisser blivit omskriven i hela världen följde skåningen upp med en andra EP redan året efter, 2014. Men sedan den efterföljande turnén tagit slut har det varit rätt så tyst – om man bortser från det faktum att hennes musik använts flitigt i TV-serier så som hyllade Transparent. Har hyllningarna och framgången påverkat arbetet med ny musik?

– Jo, det har det nog absolut gjort. Helt plötsligt är man medveten om att en del folk kommer lyssna på det man gör. Inte så att jag tänker på det när jag sitter och skriver, men när man går in i studion är det lätt att man gör om några extra gånger.

LÄS OCKSÅ: Eminem klar för Sverige

De allra första låtarna spelade Alice in hemma i sin lägenhet, de senare i ett hus på landet. Den här gången har hon valt att spela in i en större studio i London, med lite andra förutsättningar och omsvärmad av lite mer folk än tidigare.

– Det har varit väldigt roligt och jag har gjort det med ett fint gäng människor. Men det är annorlunda och jag har lärt mig mycket de senaste två åren, framför allt när det gäller att lyssna på vad andra tycker, säger hon och skrattar till.

– Gud va dryg jag låter, jag menar inte att jag inte lyssnat på folk innan, men när man sitter ensam hemma behöver man inte förhålla sig till någon annan. Det har jag behövt nu, även om det fortfarande är väldigt mycket jag i processen.

Kommer man känna igen Alice Boman då?

– Det hoppas jag, haha. Jag kanske inte känner oro kring det, men det är ju ett större sound på många låtar. Det är fortfarande min röst och jag skriver låtarna på samma sätt så jag tror att man kommer känna igen det. Men det är lite läskigt.

I höstas släpptes så till slut en första singel, Dreams, från ett kommande album och i fredags kom uppföljaren End Of Times, men så mycket mer lär vi inte få höra innan vårturnén startar på Where’s The Music.

– Nej, vi pratar fortfarande om datum för släppet. Så det kommer bli rätt mycket nytt under spelningarna, sånt folk inte hört. Det är lite risky, så jag får se till att spela lite gamla låtar också.

TÄVLING: Vinn biljetter och hotell till GAFFA-Priset

Under hösten har Alice passat på att spela några få gig, för att åter bli varm i scenkläderna. Det verkar i efterhand ha varit en väldigt klok idé.

– Den första spelningen jag gjorde på länge var en sologrej i London. Det var så sjukt, för jag blev så fruktansvärt nervös. Innan allt drog igång för mig var jag alltid nervös på scen, men det släppte när vi spelade mer och det blev det roligaste jag visste att göra. Men då i London kom det tillbaka, jag trodde inte att jag skulle klara av det. Det var helt knäppt men lite häftigt också, då kände jag att jag levde.

Men du är sugen att börja spela igen?

– Ja, det ska bli jättekul. När man jobbat så länge i studion är det fint att få spela låtarna live, så de blir lite friare igen.

– Vi börjar turnén på Where’s The Music och jag tror att vi kommer få spela i en kyrka, det tror jag blir jättefint.

Where's The Music sker i Norrköping 9 - 10 februari. Under årets festival sker också GAFFAs första gala med anledning av GAFFA-Priset. Frej Larsson och Joy M'Batha leder galan och Graveyard, Slowgold, Muhammed Faal, Rome Is Not A Town och Rein står för livemusiken! Alla är välkomna till festligheterna och biljetter köps här. Planerar du att gå på Where's The Music eller är du GAFFA-prenumerant så hittar du biljetter till rabatterade priser här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA