x

PREMIÄR: "En vacker och oskuldsfull första och sista dans"

PREMIÄR: "En vacker och oskuldsfull första och sista dans"

Djurparken slog ned på den svenska musikscenen under våren 2015 med ett elektroniskt sound som tilltalade många. Låtar som Under och Röster blev små succéer och de har på senare tid samarbetat med artister som Joy och Ayla Shatz, samt rest runt om i världen och gjort musik på otaliga platser från Indien till Jamaica. 

Under deras senaste resa höll de sig dock kvar i Sverige, då de begav sig upp till Norrland, och till ett par av medlemmarnas hemstad: Skellefteå. Det var nämligen här de filmade musikvideon till deras senaste singel Sista Dansen som vi premiärspelar här på GAFFA idag. 

GAFFA-PRISET 2018: Se Graveyard, Slowgold, Rein, Rome Is Not A Town och Muhammed Faal live

Både låten och videon dedikeras till de personer som betytt mest för medlemmarna i Djurparken. En av dem är Gustav Elveros bästa vän som tragiskt nog gick bort för cirka sex år sedan i Skellefteå. 

– För mig går ju denna låt direkt till Niklas så det kändes som en självklarhet att vi skulle filma videon i stan där det både började och tog slut för oss. Att vi sen också kunde få min fantastiska brorsdotter att dansa på isen blev extra fint symboliskt också. Det blev som en vacker och oskuldsfull första och sista dans, säger Gustav Elveros till GAFFA.

LÄS OCKSÅ: Är stjärnan klar för Way Out West?

Musikvideon är filmad och regisserad av Rasmus Wimby. Konståkerskan i videon heter Alice Elveros.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA