x

PREMIÄR: Vad händer i Room 542?

PREMIÄR: Vad händer i Room 542?

Det är mycket nu för Muhammed Faal. Idag släpper han den nya singeln Room 542 och ger samtidigt en spelning på Where's The Music i Norrköping. Imorgon visar han dessutom upp sig på GAFFA-Prisets första gala! Det är mycket nu. Vi på GAFFA står, stolta som tuppar, med videopremiären av Room 542.

BILJETTER SNART SLUT --> GAFFA-Priset 2018: Se Graveyard, Slowgold, Rein, Rome Is Not A Town och Muhammed Faal live

– Videon reflekterar vardagen, där man vandrar runt magi varje dag och inte kan se det, säger Muhammed Faal till GAFFA och fortsätter:
 
– Allt runt omkring en lever ständigt men ögat har svårt att fånga detaljer ibland när man är fokuserad i kneget. Men då händer det, vad skulle du måla om du hitta en sprejburk? Kanske en dörr som leder till ditt Room 542, allt är möjligt där inne. Det är helg och du står för underhållningen.
 
Kolla in videon som är regiserad av Sjutton Gubbar:
 
Artikeln fortsätter under videon.
 

Muhammed Faals sound är en blandning av västafrikanska rytmer och rap på ett dansant sätt, melodier med texter nära vardagen från orten till stan. Med andra ord en blandning av Muhammeds persona som även har spelat live på TV4 och SVT och giggat allt från UK till Uppsala Reggaefestival.

LÄS OCKSÅ: Lämnade bandet mitt under skivinspelning

Hans nya singel Room 542 är en fusion mellan afrobeat och hiphop. Låten är producerad av Martin René som även producerat åt Mwuana, Paul Rey, Sabina Ddumba, Danny Saucedo, Leslie Tay, Meghan Trainor och Södra Sidan feat Sam-E.

– När jag kom till studion och träffade Martin René och hörde första slingan så öppnades dörren upp till mitt Room 542 direkt. Platsen där jag är kapten. Konceptet var, måndag till fredag och hur man gradvis mår bättre och bättre tills att fredagen är här och det är fest och allt känns möjligt. När jag kommer till Room 542 hittar jag den bästa versionen av mig själv trots problemen man har runt omkring sig men just dessa har ej tillträde till rummet ...

LÄS OCKSÅ: "Vi ska göra den bästa galan i Sverige i år"

Muhammed Faal föddes i Sverige men flyttade till Gambia när han var två år. Kom tillbaka till Sverige när han var sju. Sedan flyttade han till Gottsunda i Uppsala där han växte upp när han inte blev hemskickad till Gambia av sin mamma efter att ha blivit utslängd från alla skolor i trakten. Detta hände honom tre gånger då han fick gå i skolan i Gambia under ettårsperioder på grund av att han höll på att hamna riktigt snett.

Den delvisa uppväxten i Gambia introducerade Muhammed till mbalax. En västafrikansk musikstil som Youssou N'Dour och favoritartisten N'Dongo Lo höll på med. Det var det första musikaliska han fick till sig. Det vill säga innan han visste vad hiphop var och såg förebilden 2Pac för första gången på MTV, något som förändrade hans liv. Då visste han på riktigt vad han ville göra.

LÄS OCKSÅ: Metallica-medlemmen hedras med egen dag


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA