x

VIDEOPREMIÄR: Familjen - Rök Och Speglar

VIDEOPREMIÄR: Familjen - Rök Och Speglar

För några dagar sedan skickade ut Familjen sin första singel från det kommande albumet Kom. Idag har GAFFA premiär av videon till låten Rök Och Speglar!
 
I en färsk intervju (publiceras i GAFFAs mars-nummer) pratar Johan T Karlsson bland annat om albumet i stort och nyss nämnda singel i synnerhet.
 
– Albumet har ändå fått lite abstraktare inslag på sånglistan och nya perspektiv på det hela. Som Rök Och Speglar, den är ju väldigt peppig och glad rent musikaliskt, men texten är jävligt allvarlig och mörk. Det blir ett spännande giftermål, tycker jag – att det är två ytterligheter som möts på mitten, säger han till GAFFA.
 
Om videon till låten säger han följande:
 
– Att filma analogt tvingar en till att planera och tänka innan kameran rullar. ”Make it count” så att säga. Jimmy Olsson har gjort en ärlig och innerlig video med rätt mängd humor och referenser till det vi gemensamt gillar.
 
Regissören Jimmy Olsson passade i sin tur på att hylla en av världens största synt-akter.
 
– Jag ville göra en hommage till Depeche Mode och samtidigt göra en video som visar det politiska som texten antyder lite grann. Jag ville göra en inkluderande video som handlar om att vi kämpar på, går på, väntar ut och inte ger oss och jag ville sätta det i miljöer som representerar vårt land, säger han till GAFFA.
 
Kolla in världspremiären här:
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA