PREMIÄR: En stilstudie i livekaos

PREMIÄR: En stilstudie i livekaos

"Jag var där". Ibland kan man stoltsera med den frasen. Senast den här pennan var med om en "jag var där"-happening var skådeplatsen Malmö och den fantastiska klubben Plan B. Jag hade tågat mig ner till södra Sveriges huvudstad enbart för Sista Bossens releasefest. Jag stod som sig bör längst fram, Jag duschade i billigt mousserande vin, jag "rockade" på scen, jag trillade över distparken, jag tappade glasögonen och jag tittade inte när frontaren Hampus dansade. Precis som typ resten av publiken. Det här var en kaosfest, det kan förmodligen alla inblandade hålla med om. Och det är precis som det ska vara när Sista Bossen håller hov.
 
Idag premiärar GAFFA dels en video från just galenskapen ovanför men också en EP där bandet behandlar sin singel Titta Inte På Mig (När Jag Dansar) på olika sätt.

– "Less is more" är ett koncept som vi aldrig har förstått oss på eller iallafall aktivt försöker att motverka. Under de senaste veckorna har vi försökt att dra uppmärksamhet till vårt album Titta Inte På Mig (När Jag Dansar) genom att släppa fyra olika versioner av titelspåret på albumet nästan ett år efter att albumet faktiskt släpptes, säger bandet i ett mejl.

De olika versionerna syftar till att blicka framåt, bakåt och mittemellan. Först ut var den faktiska musikvideon till Titta Inte På Mig (När Jag Dansar). Efter det kom Titta Inte På Mig (När Jag Vaggar).
 
– En vaggvisa för vuxna där vi kapitaliserar på frontman Hampus gulliga dotter, säger bandet.
 
Nu får vi till oss allt samlat i en fint paketerad EP. Här hör vi Titta Inte På Mig (När Jag Karaokear) vilket är en karaokeversion av låten enligt konstens alla regler, till och med med det karekteristiska karaoke-soundet. Och med detta sagt följer då även Titta Inte På Mig (När Jag Rockar) – en rultig, stökig video från albumets releasefest inspelad med en mobiltelefon.
 
Men frosseriet i det förgångna slutar inte där. Gruppen låter även hälsa att de ett år efter release släpper precis alla låtar från det senaste albumet i karaokeversioner.
 
– Bäst av allt är att detta är bara vår typ ... fjärde dummaste idé hittills! Så håll ögon och öron öppna och gör er redo för en massa annat!, skriver bandet i samma mejl.
 
Men låt oss nu njuta av Sista Bossen i sitt rätta element – live. Filmat av Magnus Lönnegren Wikensten:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA