x

PREMIÄR: Kampen mellan det medvetna och det magiska

PREMIÄR: Kampen mellan det medvetna och det magiska

Grekiske kompositören, artisten och multiinstrumentalisten Theodore släpper video till nya singeln Towards? (For What Is To Come).

– Den handlar om de två sidor av ens personlighet: den medvetna och den magiska, och kampen mellan dem, säger han till GAFFA som står med videopremiären här nedanför.

Theodore skolades i piano och klassisk grekisk folkmusik, och har studerat musikkomposition i London. Hans blandning av klassisk musik tillsammans med elektroniska element och influenser från bland andra Sigur Ros, Radiohead, Pink Floyd, The Doors, och Vangelis skapar vackra atmosfäriska, ofta filmiska låtar.

LÄS OCKSÅ: Bon Iver till Sverige

Videon kommer från en livekonsert vid det historiska stadshuset i Ermoupoli, på den grekiska ön Syros. Framträdandet blev ett vackert visuellt skådespel tillsammans med den atmosfäriska musiken.

Se premiären här:

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Stjärndebutanten planerar redan uppföljare 

Towards? är den första singeln från hans kommande album, som planeras släppas under 2018. Förra året gjorde han ett flertal bejublade framträdanden bland annat på Live At Heart i Örebro och på Nalen i Stockholm. Nyligen blev han klar för SXSW i Austin, Texas. Och planerar en Europaturné i juni 2018.

LÄS OCKSÅ: Lastbil kolliderade med skivaffär


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA