x

"Jag hittade mitt sound som kallas för gay-hiphop"

"Jag hittade mitt sound som kallas för gay-hiphop"

Boris Jelic är en person som tror på ödet.

– Jag hade nästan förlorat min motivation till musiken då jag kände att jag hade förlorat min kreativitet, så jag flyttade ner till Berlin i somras och bodde där i två månader och träffade så otroligt mycket kreativa människor och fick uppleva de sjukaste sakerna någonsin, säger han till GAFFA.

Väl på plats fokuserade han på musiken, på att festa och på att leva ett fritt liv.

– Jag började skriva på min senaste singel Freedom där då jag verkligen kände någon sorts frihet jag aldrig känt förut och jag skrev Not Afraid To Die efter att jag hade spenderat cirka 25 timmar inne på Berghain och hittade mitt sound som kallas för gay-hiphop. Det är alltså efter Berlin som jag började med detta på fullt allvar och lever efter mottot "Do Or Die" just nu, som min EP även kommer heta.

Boris Jelics liv har alltid varit tufft, äventyrligt och spännande och det speglas i hans musik.

– Jag försöker uppmärksamma min starka sida så gott det går och ser mig själv som en väldigt stark människa. Även fast jag verkligen haft ett helvete till liv, så har jag tagit mig igenom det och kan även nu gå igenom saker som hade testat väldigt många människor. Därför försöker jag sjunga om det och påminna människor att jobba hårt för sina drömmar och inte låta någon stoppa dem och försöker uppmana mina lyssnare till att leva ett så fritt liv som möjligt och att inte följa samhällets normer.

Vad för slags känslor får du ut av att förmedla musiken?

– Mina känslor är alltid väldigt annorlunda, beror på sammanhanget. När jag spelar live och ser att alla sjunger och dansar med till min musik så bryter jag alltid nästan ihop och försöker att inte gråta på scenen, men det har hänt några gånger. När jag väl är i studion så känner jag mig nästan lite arg, då jag alltid fått höra att jag inte är bra nog så försöker jag nästan tänka på det, bara för att motbevisa alla som tvekat på mig.

Nämn en stor inspiration som kanske inte hörs så tydligt i musiken, men som likväl är viktig för dig och får dig att vilja skapa.

– Det finns två personer som har gjort mig till den musikern jag är idag och det är Britney Spears och Marilyn Manson. De har inte bara inspirerat mig som artist men även som människa. Det är något med de två som är så annorlunda från varandra men ändå så lika och jag brukar alltid leta efter inspiration från deras musik och projekt. Båda två är även de stora anledningarna till varför jag började med musik, då jag alltid sett upp till dem och velat göra det de gör. Självklart så tänker jag inte kopiera deras arbeten men om man lyssnar på min musik och tänker på Britney Spears och Marilyn Manson, så förstår man exakt. 

Vilken musik får inte den uppmärksamhet den förtjänar just nu?

– Det finns otroligt mycket talangfulla musiker i världen idag och jag inspireras av så otroligt många, men det finns några som sticker ut lite mer för mig då man ser och hör att dem kör sitt egna race och inte tänker på att vara mainstream och så vidare, men borde få mer uppmärksamhet och det är två artister jag älskar från England: Sakima och Girli och sedan tre från Sverige: Nadia Tehran, Ängie och Beatrice Eli. Alla dessa är sjukt grymma och jag ser verkligen upp till dem och hoppas på att de slår igenom stort snart.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA