x

PREMIÄR: ”Var sann mot dig själv och vänlig mot andra”

PREMIÄR: ”Var sann mot dig själv och vänlig mot andra”

Azure Blue är tillbaka med en ny dubbelsingel från det kommande albumet Fast Falls The Eventide, där han visar upp sina mörkaste nyanser hittills.

Du släpper två nya låtar i form av en dubbelsingel, är det en A- och B-singel eller hur ser du på låtarna? Kommer båda med på det nya albumet?

– Jag tänker lite modernt som två låtar som släpps ihop digitalt men båda låtarna är med på albumet så på en vinylsingel hade jag nog skrivit a och aa. My Final Candle är mest normal popsingel men jag ville släppa Beneath The Sphere nu för den är albumets tuffaste låt och den har en text som knyter ihop många tankar från albumet.

Första spåret My Final Candle är en låt med fina melodier och dekadent text. Kan du berätta lite om den?

– Jag får ibland en känsla av att jag håller på att tappa det. Innan var jag rädd för att fest och dekadens skulle leda mig i fördärvet men något förändrades och det blev en drivkraft istället. Man måste bara släppa alla hämningar och det är precis vad jag gjort på den här skivan. Den är vild, kompromisslös, hopplöst hoppfull och romantisk.

Beneath The Sphere har ett annorlunda upplägg.

– Det är min definition av hur pop kan möta dansscenen. Min Azure Blue Monday. Jag gjorde beatet inspirerad av smutsiga brittiska rave. Sen har jag alltid varit väldigt förtjust i prat i låtar, allt från gamla girl groups och soullåtar till hiphop.

Du började skriva texterna för redan tre år sedan.

– Till en början var de lite som privata pikar mot saker jag stört mig på i rollen som blödig popartist. Jag ville visa hörntänderna som hiphopartister som beefar. Sen vann Trump valet i USA, välfärden blöder och de som armbågar sig fram kommer längst. Så jag gjorde ett upprop med knuten näve riktat till alla fina tänkande människor som går runt och känner tvivel. Det bästa sättet att beskriva det är att citera mitt lilla manifest från låten. ”Var sann mot dig själv och vänlig mot andra” kan vara det mjukaste manifestet valåret 2018, men det är ärligt och helt oironiskt menat.

Lyssna här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA