x

VIDEOPREMIÄR: Kranmärkt band höjer rösten för haven

VIDEOPREMIÄR: Kranmärkt band höjer rösten för haven

Idag är det World Water Day, en internationell temadag instiftad av FN för att lyfta fram vattenfrågor i alla dess former. Vad passar bättre än att premiärsläppa musikvideon till världens första kranmärkta popband?

Varje år fylls våra hav med 13 miljoner ton skräp. Det mesta av skräpet består av plast. Plast som naturen inte kan bryta ner, den smulas istället ner och blir till mikroplast som skadar miljö och djurliv. Det är en plastinvasion som hotar livet i och vid haven. Detta faktum fick bandet Mother Mink att skriva en låt om det enorma miljöproblemet och nu kommer en tillhörande musikvideo. 

LÄS OCKSÅ: 56 svenska artister släpper låt om #metoo 

– Vi har valt att kalla låten Plastic Ghost då vi ser plasten ta över våra hav likt ett spöke eller monster. I videon gestaltar vi plasten like ett fiskmonster som hela tiden växer sig starkare. Kommer monstret till slut äta upp oss ...? Berättar bandet.

Videon är gjord av Johan Haglund, se den här under!

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Teddybears är tillbaka

Mother Mink är vad de själva kallar det ett PONK-band, en kombination mellan pop och punk. Musiken är teatralisk, humoristisk och har många hookiga melodier.

Bandet är utsedda till världens första kranmärkta popband av Svenskt Vatten. Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter som endast använder sig av kranvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten. Genom kranmärkningen tar verksamheter ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten.

LÄS OCKSÅ: En nyinspelning för de redan invigda 

 – Vi är glada att Mother Mink, som världens första popband, har kranmärkt sig och hoppas att andra aktörer i musikbranschen vill göra detsamma. Det är ett enkelt sätt att bidra på och musik är ett fantastiskt sätt att kommunicera hållbarhetsfrågan på, säger Dan Löfgren, kommunikationschef på Svenskt Vatten.

Se mer om det här: 

LÄS OCKSÅ: 10-årig indieklassiker firas i Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA