x

PREMIÄR: Inre demoner bekämpas med eld och voodoo-ritualer

PREMIÄR: Inre demoner bekämpas med eld och voodoo-ritualer

Klara Andersson står bakom artistnamnet Fågelle. Fågelle gör musik där lager av noise och sköra konstruktioner av ljud möter popmelodier. Med pedaler, syntar och samplers dyker hon in i ljuden och letar tills hon hittar vad som tillsammans med poesi blir till spännande låtar i utkanten av popgenren. Hennes musik har beskrivits som ”en mjuk käftsmäll”. 

LÄS OCKSÅ: Dave Grohls första band återutger album

I samarbete med producenten Henryk Lipp växer idéerna till låtar. Med texter på svenska om samtiden i micro- och makroperspektiv om hur tiden är plågsam och rinner en ur händerna. Och om makt, maktlöshet och maktfullkomlighet. Ibland målas barockmålningar med texter, skrivs stilleben där döden och livet finns symboliserade och där händerna blir symboler för allt vi har och allt vi ger.

Dessa bilder har fått liv i videon till Lite Mer Cool, där inre demoner och osäkerhet bekämpas med eld och vodooritualer. Lite Mer Cool handlar om osäkerhet och om mörker, vem som har rätt att vara mörk och om dem som säger att du inte har det. Videon är gjord av Klara själv tillsammans med Anton Johansson.

LÄS OCKSÅ: Lill-Babs är död

Se premiären här!

LÄS OCKSÅ: Liam Gallagher till Sverige 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA